Samsung Galaxy S25 sızıntıları şimdiden ortaya çıkmaya başladı

Galaxy S24 serisi sadece birkaç hafta önce tanıtılmış olsa da, Samsung Galaxy S25 sızıntıları şimdiden ortaya çıkmaya başladı bile...

Samsung Galaxy S25 sızıntıları şimdiden ortaya çıkmaya başladı

Samsung Galaxy S24 serisi henüz tanıtılmış olsa da, şimdiden gelecek yılın Samsung Galaxy S25 serisi için sızıntılar ortaya çıkmaya başladı. Wccftech tarafından bildirildiği üzere, deneyimli sızıntı kaynağı Digital Chat Station’a göre, Galaxy S25’e ve diğer bazı 2025 Android amiral gemilerine güç vermesi beklenen Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 çipi, 4 GHz çalışma hızına doğru ilerliyor.

Bazı bölgelerde Samsung Galaxy S24 telefonlarda bulunan Snapdragon 8 Gen 3 en fazla 3,30 GHz’e kadar çıktığından dolayı, bu telefonların her zamankinden daha da hızlı olmasıyla görülebilir bir performans artışı fark edebilirsiniz. Performans artışının bir kısmının 3 nanometrelik bir sürece geçişten kaynaklanacağı söyleniyor. Bu yeni süreç, daha fazla işlem gücünün daha küçük bir alana sığdırılabilmesini sağlıyor ve bu da daha iyi hızlar ve daha verimli çalışma anlamına geliyor. Ayrıca, en azından teorik olarak, bu süreç ile beraber pil ömrünün de iyileşeceği söylenebilir.

Sızıntı kaynağı, Snapdragon 8 Gen 4’e atıfta bulunurken “Tongzi” takma adını kullanıyor ve bu ismi konu alan haberler ve yorumlardan, Qualcomm’un yakında çıkacak olan çip setinden bahsedildiği ve Digital Chat Station’ın daha önce kullandığı bir takma ad olduğu açıkça görülüyor.

Henüz duyurulmamış olan Snapdragon 8 Gen 4’ün performansı hakkındaki ilk raporlar umut verici olsa da, bir Qualcomm yöneticisi, işlemcilerin fiyatlarının artacağını öngörüyor ve Samsung’un bu artışı tüketicilere yansıtması sürpriz olmayacaktır.