Samsung, Galaxy S6 ile "kablosuz" düşünüyor

Samsung, yeni amirali Galaxy S6'da bugüne dek görülmemiş bir kablosuz şarj desteği sunacak!

S6, çok "kablosuz" olacak

Samsung, kablosuz şarj konusunda şu ana kadar büyük çalışmalar yapmış bir firma. 2011 yılından bu yana bu işin içinde olan Koreli şirketin yeni cebi Galaxy S6 da elbette kablosuz şarj özelliğinden faydalanacak. Ancak Samsung, bu telefonla kullanıcılara bugüne kadar sunulan en gelişmiş kablosuz şarj deneyimini sunmaya hazırlanıyor.

Galaxy S6 nasıl olacak? İşte hakkında bildiğimiz her şey...

Kablouz şarj konusunda standartlaştırma çalışmalarını yürüten üç organizasyon bulunuyor. Bunlar Wireless Power Consortium (WPC), Power Matters Alliance (PMA) ve Alliance for Wireless Power (A4WP). Bunlar arasında WPC, Qi standardını desteklerken, diğer PMA ve A4WP ise kendi standartları üzerinde çalışıyorlar. Bu da demek oluyor ki, her cep telefonu üreticisi bu organizasyonlardan biriyle çalışması durumunda kablosuz şarj ağı daralıyor. Ancak buna karşılık Samsung, bu üç organizasyonla da çalışıyor. Bu da Galaxy S6'nın çok geniş bir kablosuz şarj ağına sahip olacağının göstergesi. Kısacası Galaxy S6'nın, 3 standardı da sorunsuz olarak destekleyeceği konuşuluyor.

Her ne kadar ülkemizde yaygın olarak kullanılmasa da Dünya'da kablosuz şarj noktaları genişliyor. Bunlar arasında oteller ve hava alanlarının yanı sıra pek çok hizmet noktası da bulunuyor.

Okuyucu Yorumları