Samsung Galaxy Z Flip 5, paparazzilere yakalandı: İşte Z Flip 5'in ilk gerçek görüntüsü

Samsung Galaxy Z Flip 5 bu kez gerçek dünyada, gerçek olması muhtemel bir fotoğrafta ortaya çıktı. Görüntülenen telefon, daha önce gelen iddialarla da büyük oranda ölçüşüyor.

Samsung Galaxy Z Flip 5, paparazzilere yakalandı

Henüz duyurulmamış olan Galaxy Z Flip 5, bu kez sızan teknik özellikler veya basın görselleri nedeniyle değil, gerçek dünyada kameraya yakalanmış gibi görünen canlı bir fotoğraf ile manşetlere döndü.

@Tech_Reve aracılığıyla paylaşılan tweet’e gömülü fotoğrafın, koruyucu bir kılıfa sarılı Galaxy Z Flip 5’i gösterdiği iddia ediliyor. Ancak bu kılıf garip işaretlere sahip ve kamera kesintilerinin etrafında sarkma biçimine bakılırsa, telefona pek uymuyor gibi görünüyor. Daha çok satılması amaçlanmayan ancak üretim öncesi telefonları hasardan ve meraklı gözlerden korumak için kullanılan kılıflardan birine benziyor.

Bu fotoğrafta çekildiği iddia edilen Galaxy Z Flip 5, güvenilirlik anlamında herhangi bir etkisi olmayan bir BMW anahtarlığının yanında duruyor. Ancak yine de Samsung’un Bavyeralı otomobil üreticisiyle yakın zamanda yaptığı anlaşmalar göz önüne alındığında uygun görünüyor.

Fotoğrafın gösterdiği diğer detaylara baktığımıza ise, Galaxy Z Flip 5’in yan tuşa entegre bir parmak izi sensörü, düz bir menteşe ve daha önceki görsellerde görülen klasör biçimindeki kapak ekranına sahip olduğu görülüyor. Kapak ekranında dairesel bir Sürekli Açık Ekran (Always-On Display) saat yer alıyor.

Yeni nesil Galaxy Z Flip 5 modelinin, kapak ekranını bu ölçüde arttıran bu boyuttaki ilk telefon olmasından dolayı katlanabilir telefon tasarımında önemli bir ilerlemeyi teslim ettiği de söylenebilir.

Galaxy Z Flip 5’i gösterdiği iddia edilen bu fotoğrafın ne zaman ve nerede çekildiği hakkında bir bilgi bulunmuyor. Bu fotoğraf ve telefon hakkında henüz kesin bir bilgi bulunmasa da, Samsung’un cihazı resmi olarak ne zaman ve nerede tanıtacağı tahmin edilebilir.

Samsung, önceki yıllardan farklı olarak, sıradaki Unpacked etkinliğini Güney Kore’de düzenleyecek. Raporlar, şirketin telefonu 27 Temmuz’da lüks Gangnam semtindeki COEX’te duyuracağını söylüyor. Samsung, alışıldık programını değiştiriyor ve bir sonraki Unpacked etkinliğinin perdelerini her zamankinden daha erken açacak.

Ayrıca, Galaxy Z Flip 5 sahnede yalnız olmayacak. Galaxy Z Fold 5, Galaxy Tab S9 serisi ve Galaxy Watch 6 serisinin de Unpacked etkinliği sahnesine çıkması bekleniyor.