Samsung Galaxy Z Flip 5 ekranı hakkında heyecanlandıran iddia

Samsung Galaxy Z Flip 5 hakkında heyecan uyandıran iddia: Çok daha büyük kapak ekranına sahip olacak; menteşe tasarımı değişecek.

Samsung Galaxy Z Flip 5 için heyecanlandıran iddia

Önümüzdeki yıl Galaxy Z Flip serisi, 2020'de ilk modelin piyasaya sürülmesinden bu yana en önemli yükseltmelerden bazılarını alabilir. Sızıntılara göre Galaxy Z Flip 5, daha büyük bir kapak ekranına ve yeni bir menteşeye sahip olacak. Güncellenmiş menteşe tasarımının katlanabilir ekran kırışıklığını daha az fark edilir hale getireceği bildiriliyor. Ancak yine de görünür olacak.

Şu an piyasada bulunan Galaxy Z Flip 4, oldukça iyi bir kullanılabilirliğe sahip 1,9 inçlik bir kapak ekranını üzerinde taşıyor. Ancak gelecek yıl Galaxy Z Flip 5'in 3.0 inçten daha büyük bir kapak ekranına sahip olacağı bildiriliyor. Başka bir deyişle, kapak ekranı yaklaşık yüzde 60 daha büyük veya daha fazla olacak.

Samsung daha önce de kapak ekranının boyutunu artırmıştı ve bu Galaxy Z Flip'in bu unsurunun ikinci kez yenilenmesi olacak. İlk modelde çok daha küçük olan kapak ekranı, sonraki modellerde büyümüştü. Galaxy Z Flip 3’ten önce, katlanabilir kapaklı telefonlar 1,1 inçlik bir kapak ekranıyla yetinmek zorundaydı. Buradan hareketle Galaxy Z Flip 5’te de daha büyük bir kapak ekranı görebiliriz.

Galaxy Z Flip 4'ün gelecek yıl alacağı bildirilen bir diğer büyük yükseltme ise menteşe tasarımıyla ilgili. Telefon, yeni bir menteşeye sahip olacak ve böylece katlanabilir ekran izi daha az görünür olacak. En azından söylenti bu yönde. Yine de ekran kırışıklığının tamamen ortadan kaldırılacağı söylenmiyor.

Samsung Galaxy Z Flip 5'in Ağustos veya Eylül 2023'te piyasaya sürülmesi bekleniyor.