Samsung'un katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip 5, yeni testlerde de ne kadar dayanıklı olduğunu kanıtlamaya devam ediyor

Samsung'un yeni katlanabilir telefonlarından biri olan Galaxy Z Flip 5, dayanıklılığı konusunda en önemli rakiplerinden Motorola Razr 40'ı açık ara geride bırakmayı başardı.

Samsung Galaxy Z Flip 5, dayanıklılığı ile katlanma rekorları kırıyor

Galaxy Z Flip 5’in dayanıklılığı kendisini kanıtlamaya devam ediyor. Cihazı en yakın rakibi Motorola Razr 40 ile karşılaştıran canlı bir katlama testi, Galaxy Z Flip 5’in rakiplerinden önde olduğunu gösteriyor.

Razr 40’ta menteşe ve ekran hasar görürken, Galaxy Z Flip 5 hala güçlü bir şekilde durmaya devam ediyor. Testi yapan kişiler, dayanıklılığı test etmek için şimdi oldukça ilginç bazı yöntemler deniyor ve şu ana kadar Galaxy Z Flip 5 kimseyi şaşırtmış değil.

Motorola Razr 40’ın menteşesi ilk sorununu 40.000 katlama sayımında yaşarken, Galaxy Z Flip 5 bu noktada hiçbir sorun yaşamıyor. 64.000 katlamaya ulaşıldığında, Razr’ın menteşesi kötü bir şekilde gıcırdamaya başlıyor ve kısa bir süre sonra pes ediyor. Ekran bile 126.000’in biraz üzerinde katlamanın ardından kırılıyor.

Galaxy Z Flip 5 ise 200.000 katlamayı geçti ve sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam etti. Samsung’un reklamını yaptığı sınır bu olsa da, açıkça görüldüğü üzere, cihaz Samsung’un reklamından çok daha dayanıklı. 275.000’den fazla katlama-açma noktasında testi daha da ilginç hale getiren test uzmanları, hareketleri ısıtılmış bir gıda vitri içinde gerçekleştirmeye karar verdi.

Mekanizma, 73°C’nin üzerinde bir maksimum sıcaklığa ulaştı ve Galaxy Z Flip 5 yine de herhangi bir sorun olmadan katlanmaya ve açılmaya devam etti. Menteşe arızalanmadı ve ekran erimedi. Galaxy Z Flip 5, kelimenin tam anlamıyla ter dökmeden çalışmaya devam etti. Bu, yeni katlanabilir telefonun ne kadar etkileyici olduğunu, 70°C’yi aşan sıcaklıklarda bile sorunsuz kullanabileceğinizi gösteriyor. Ancak, kendinizi sıcaklığın 70°C olduğu bir yerde bulursanız, muhtemelen telefonunuzun çalışması en küçük endişelerinizden biri olacaktır.

Test halen devam ediyor ve Galaxy Z Flip 5, 277.500’den fazla katlanıp açılmaya rağmen pes etmeyi reddediyor.