Samsung Galaxy Z Fold 4’ün kullanacağı işlemci, yeni sızıntı ile ortaya çıktı

Samsung’un, Galaxy Z Fold 4’te Qualcomm’un hangi işlemcisini kullanacağı belli oldu. Sızan bilgilere göre Galaxy Z Fold 4, yüksek performansa sahip olacak...

Galaxy Z Fold 4’ün işlemcisi internette göründü

Samsung, şu sıralar gelecek katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Z Fold 4 üzerinde çalışıyor. Daha önce de pek çok özelliği sızan Galaxy Z Fold 4’ün hangi işlemciden güç sağlayacağı yönünde de tahminler vardı. Ancak artık tahminin ötesine geçilmiş durumda ve bu konuda çeşitli raporlar almaya başladık. Bunlara göre Galaxy Z Fold 4, kuvvetle muhtemel Qualcomm’un en yeni Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç sağlayacak.

Popüler kıyaslama web sitesi Geekbench’te ortaya çıkan bilgilere göre Galaxy Z Fold 4’te Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisi bulunacak. Daha önce de bu konuda pek çok sızıntı geliyordu, ancak ilk defa bununla ilgili net bir paylaşımda bulunuldu. Galaxy Z Fold 4, ülkemizde hangi işlemci ile yer alır şimdiden kestirmek zor, ancak bu verilere Galaxy Z Fold 4’ün ABD versiyonunda Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcinin kullanılacağını gösteriyor.

Geekbench’te ortaya çıkan bilgilere göre Galaxy Z Fold 4, kullanılacak Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisi ile tek çekirdek performansıyla 1351 puan üretirken, çoklu çekirdek testinde ise 3808 puanlık başarım gösteriyor. Qualcomm, bu yonga setinin selef modelden yüzde 10 daha hızlı GPU ve CPU performansı göstereceğini iddia ederken, CPU ve GPU güç verimliliğinin de yüzde 30 oranında artacağı bilgisini paylaşıyor. Yani bununla beraber Galaxy Z Fold 4’ün daha hızlı ve daha uzun ömürlü olacağını düşünebiliriz.

En az 12 GB RAM’in yer alacağı Galaxy Z Fold 4, bu anlamda selef model Galaxy Z Fold 3 ile benzer yapıda olacak. Önümüzdeki birkaç ay içinde tanıtılması planlanan Galaxy Z Fold 4’ü muhtemelen ağustos ayı içinde canlı - kanlı şekilde göreceğiz.