Samsung, Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 ile önemli bir ilke imza atabilir

Samsung’un beklenen katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5, daha önce hiç bir katlanabilir telefonun yapamadığını yapacak gibi görünüyor.

Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5, bir ilke imza atabilir

Samsung, dünyanın en iyi katlanabilir telefonlarından bazılarını üretiyor ve en önemli satış noktalarından biri dayanıklılık. Ve yakında çıkacak olan Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Samsung Galaxy Z Flip 5, herhangi bir markanın şimdiye kadar satışa sunduğu en dayanıklı katlanabilir telefonlar olabilir.

Samsung Galaxy S23 serisi ve iPhone 14 ailesi gibi cihazlarda bulabileceğiniz IP68 sertifikası, şu an için toza ve suya karşı koruma sağlayan en popüler dayanıklılık seviyesi olarak öne çıkıyor. Farklı IP sertifikalı dayanıklılığa sahip çok sayıda amiral gemisi telefon da var.

Katlanabilir telefonlar söz konusu olduğundaysa manzara oldukça farklı görünüyor. Hareketli parçaların ve açıkta kalan menteşelerin karmaşıklığı, bu tür bir güçlendirmeyi görünüşte imkansız hale getiriyor. En azından Samsung, Ağustos 2021'de Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3'ü piyasaya sürene kadar böyle düşünüyorduk.

Şirketin son iki nesil katlanabilir ürünleri, IPX8 su direncine sahipti ve bu hiç de fena bir başarı değil. Ama Ağustos ayında tanıtılmasını beklediğimiz Z Fold 5 ve Flip 5 hakkındaki yeni söylentiler, her iki katlanır telefonun da önceki modellerinde 'X'i '6' ile değiştireceğini söylüyor. Başka bir deyişle telefonlar, su ile birlikte toza karşı dayanıma da kavuşacak.

Twitter'dan chunvn8888 tarafından önerildiği gibi, Fold 5 yalnızca selefine kıyasla daha hafif bir tasarım sunmakla kalmayacak. Beklenen her iki katlanabilir telefon da yeni bir su damlası menteşenin benimsenmesi sayesinde sıfır boşluklu bir katlama tasarımına sahip olacak. Ve bu tasarım, görünüşe göre toza karşı korumayı da mümkün hale getirecek.

Eğer bu iddia gerçek olursa, Galaxy Z Fold 5 ve Flip 5 dünyanın hem toz hem de su girişine karşı IP68 sertifikalı ilk katlanabilir telefonları olacak.