Samsung Galaxy Z Fold 5'in yeni rakibi Xiaomi Mix Fold 3 tanıtıldı: Mix Fold 3 özellikleri haberimizde

Xiaomi, Samsung'un Galaxy Fold 5'ine rakip olacak yeni katlanabilir telefonu Xiaomi Mix Fold 3'ü resmi olarak duyurdu. Xiaomi Mix Fold 3, sunduğu özelliklerle Z Fold 5'i birçok yönden geride bırakabilir.

Xiaomi'den Samsung Z Fold 5'e rakip: Mix Fold 3 tanıtıldı

Samsung Galaxy Z Fold 5'in sahiplerin eline ulaşmasından bu yana sadece birkaç gün geçti. Şimdiyse Xiaomi, Samsung'a rakip olacak yeni katlanabilir telefonunu duyurdu. Yeni Xiaomi Mix Fold 3, Z Fold 5'i birçok yönden geride bırakabilir.

Öncelikle, telefon çok şık görünüyor. Sübjektif olarak kamera tasarımını sevmesek de geri kalanı birinci sınıf bir katlanabilir telefonun olmasını isteyebileceğiniz kadar iyi görünüyor. Ayrıca cam ve kompozit fiber arka yüz seçeneği mevcut. Açıldığında sadece 5,3 mm kalınlığıyla inanılmaz derecede ince.

Xiaomi Mix Fold 3, Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Pixel Fold'un 200.000 katlanma döngüsüne kıyasla 500.000 katlanma döngüsüne kadar dayanacak şekilde tasarlanmış. Yine de Xiaomi'nin telefonunun IP derecelendirmesi yok, yani rakipleri kadar suya dayanıklı olması pek mümkün değil.

Arkadaki dört lensli kamera da dahil olmak üzere burada beğenilecek çok şey var. Xiaomi Mix Fold 3'ün 50MP ana, 120 derecelik görüş alanına sahip 12MP ultra geniş, 3,2x optik zoomlu 10MP telefoto ve 5x optik zoomlu 10MP periskop kamerası bulunuyor.

Xiaomi Mix Fold 3, 120Hz yenileme hızına sahip 8,03 inçlik büyük bir katlanabilir OLED ekrana sahipken, OLED kapak ekranı 120Hz yenileme hızına sahip ve 6,56 inç büyüklüğünde. Bunların her ikisi de Samsung ve Google'ın katlanabilir cihazlarında bulunan ekranlardan daha büyük.

Son olarak Xiaomi Mix Fold 3 Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti, 1 TB'a kadar depolama alanı, 16 GB'a kadar RAM ve 67W kablolu - 50W kablosuz şarj özellikli 4.800 mAh batarya ile geliyor.