Samsung, Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5'i nasıl test ettiğini gösteren bir video yayınladı

Seul'deki Unpacked etkinliğinde yeni Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5'i tanıtan Samsung, en yeni katlanabilir telefonlarının dayanıklılık standartlarını karşıladığını kanıtlamak için nasıl test edildiklerini özel bir video ile gösterdi.

Samsung, Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5'i nasıl test ettiğini gösteren bir video yayınladı

Samsung, yayınladığı bir videoda, yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5'in üretim kalitesini test etme süreçlerini gösterdi. Videoda Samsung'un iki yeni katlanabilir telefonunun; katlama, yuvarlanma, suya dayanıklılık, düşürme, S Pen çizim ve çelik bilye düşürme testlerinden nasıl geçtiği gösteriliyor.

Samsung önceki tüm katlanabilir telefonları için aynı menteşeyi kullanmıştı. Bu yıl ise yeni bir Flex menteşeye geçiş yaptı. Su damlası tasarımı, Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5'in boşluk bırakmadan katlanarak kapanmasını sağlıyor ve cihazların daha ince ve hafif olmasına katkıda bulunuyor.

Samsung resmi videosunda, Fransız şirketi olan Bureau Veritas'ın Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5'i oda sıcaklığında (25 santigrat) 200.000 katlama için test ettiğini ve onayladığını belirtiyor.

Şirket ayrıca iki yeni katlanabilir telefonunu sadece menteşenin değil, aynı zamanda katlanabilir ekranların bütünlüğünün güvenilirliğini belirlemek için tasarlanmış zorlu testlere tabi tuttu. Ayrıca IPX8 derecesini test etmek için telefonlara su püskürttü ve suya daldırdı.

Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5 şu an ön siparişe açık ve 11 Ağustos'ta müşterilere gönderilmeye başlanacak.