Samsung, Katlanabilen Tablet de Düşünüyor

Samsung'un katlanan telefonu henüz hazır değil ama firma, katlanan tableti böyle hayal ediyor!

Katlanan tablet de böyle olur!

Yıllardır konuştuğumuz katlanabilen ekran, Samsung'un geçen hafta Infinity Flex'i tanıtmasıyla gerçeğe biraz daha yaklaşmıştı. 1.770 dolarlık yüksek bir fiyatla geleceği söylense de, yeni teknolojilerin ilk aşamada pahalı olabildiğini biliyoruz.

Samsung, Katlanabilen Tablet de Düşünüyor

Şimdi ise Samsung'un katlanan telefonla kalmadığı, bir katlanabilen tablet için çalıştığı ortaya çıktı. ABD Patent Ofisi'nde Samsung'a verilen patentte üç kez katlanan bir tablet tarif ediliyor. Holllandaca teknoloji sitesi Mobiel Kopen'in eline geçen patent belgesine göre bu cihazın başvurusu, Haziran 2016'da yapılmış ve aynı tasarımın patenti, Güney Kore'de bir sene önce alınmış. Yani fikir çok yeni değil.

Samsung, Katlanabilen Tablet de Düşünüyor

Geniş ekranlı cihazın katlanma mekanizması, cihazı üç bölüme ayıran iki menteşeyle çalışıyor. Ekranın sol tarafı, yukarıdaki resimde olduğu gibi arkaya doğru katlanabiliyor, böylece cihaz küçük, tek elle tutulması kolay bir şekil alıyor. Tabi, arada kalan ekran etkisiz hale geliyor.

Belgeler, tableti farklı açılardan göstermek dışında çok fazla şey söylemiyor. Bu konseptin gerçeğe dönüşme gibi bir garantisi bulunmuyor, ancak bu patent, katlanabilir ekranların mobil yarışta bir sonraki büyük şey olduğunun işareti olabilir.

Okuyucu Yorumları