Samsung, katlanabilir telefonlardaki liderliğini en önemli rakibine kaptırmak üzere

Display Supply Chain Consultants'ın yayınladığı bir rapora göre, Samsung'un katlanabilir akıllı telefon satışlarındaki düşüş 2024 yılının ilk çeyreğinde liderliğini kaybetmesine neden olacak.

Samsung, katlanabilir telefonlardaki liderliğini kaptırmak üzere

Samsung, 2019 yılında Galaxy Z Fold'un piyasaya sürülmesinden bu yana katlanabilir akıllı telefon pazarının lideri konumunda. Ancak yeni bir rapora göre, şirket yakında tacını kaybedecek ve tacın yeni sahibi Huawei olacak.

Yeni bir Display Supply Chain Consultants (DSCC) raporuna göre, Samsung 2024 yılının ilk çeyreğinde küresel katlanabilir akıllı telefon pazarındaki bir numaralı sırasını kaybedecek. Samsung, Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5'in beklenenden düşük satışlarına rağmen 2023'ün 4. çeyreğinde en büyük katlanabilir akıllı telefon markası olmayı başarmıştı.

Dünya genelinde 23 farklı katlanabilir akıllı telefon piyasaya sürüldü. 2023'ün 4. çeyreğinde en çok satan ilk 10 katlanabilir akıllı telefondan 4'ü Samsung'a aitken, Honor ve OPPO'nun listede 2'şer telefonu bulunuyor. Huawei ve Xiaomi'nin ise listede birer telefonu bulunuyor. Galaxy Z Flip 5, 2023 yılının 4. çeyreğinde dünyanın en çok satan katlanabilir telefonu olurken, Huawei Mate X4 ikinci sırada; Honor Magic VS2, Galaxy Z Fold 5 ve OPPO Find N3 Flip sırasıyla üçüncü, dördüncü ve beşinci sırada yer alıyor.

Rapora göre, 2024 yılının 1. ve 2. çeyreğinde Huawei'nin Mate X5 ve Pocket 2'nin yardımıyla katlanabilir akıllı telefon pazarında Samsung'u geçmesi bekleniyor. Ancak Samsung'un bu yılın ikinci yarısında güçlü bir geri dönüş yapması ve 2024 yılı genel satışlarında lider olması da bekleniyor.

Çin'deki kar marjlarının ve kapaklı telefonlara olan talebin yetersizliği nedeniyle OPPO ve Vivo'nun mevcut modellerinin yerine yenilerini çıkartmayacağı tahmin ediliyor. Dolayısıyla, OPPO ve Vivo'nun katlanabilir akıllı telefon satışlarının 2024 yılında düşmesi muhtemel. Öte yandan Samsung'un Galaxy Z Fold 6'nın daha pahalı bir versiyonuyla geleceği söyleniyor. Söylentilere göre telefonun ismi Galaxy Z Fold 6 Ultra olarak adlandırılacak ve yerleşik bir S Pen yuvasına ve daha iyi kameralara sahip olacak.