Samsung Knox, Galaxy S4'ü tutturamadı!

Samsung'un Galaxy S4 ile ortaya çıkarmayı planladığı bu özellik, görünüşe göre S4'le gelemeyecek!

Galaxy S4 ilk fireyi verdi!

Samsung, ilk olarak bu seneki Mobil Dünya Kongresi'nde gösterdiği ceplere yönelik kurumsal güvenlik işlevi Knox'u erteledi. Bu nedenle Galaxy S4, ilk aşamada Knox'suz olarak piyasaya sürülecek.

Şubat ayındaki MWC'de tanıtılan Knox, "daha fazla test edilmeye ihtiyaç duyduğundan" Temmuz ayında yayınlanacak. Donanım ve yazılım bileşenlerinin bir kombinasyonu olarak çalışan Knox, Android'li ceplerde iş takvimi, kişi listesi, iş e-postaları, web tarayıcısı ve uygulamaları kişisel verilerden ayrı olarak saklayabiliyor. Telefondeki işe yönelik "konteyner", kurumsal sistem yöneticileri tarafından uzaktan kontrol edilebiliyor.

Samsung'un yeni teknolojisinin yüksek güvenliğiyle öne çıkan BlackBerry platformuna rakip olarak geliştirildiği düşünülüyor. BlackBerry ise şu sıralarda Android ve iOS için kendi sandbox'lama yazılımlarını geliştiriyor. Secure Work Spaces adındaki bu çözümün ne zaman ortaya çıkacağı henüz bilinmiyor.

Knox'un geliştirilmesindeki teknik zorluklar nedeniyle şu anki Galaxy ceplere sunulmayacağı söyleniyor. Bu nedenle Knox, Galaxy S4 ve ondan sonraki Galaxy ceplerde yer alacak.

Okuyucu Yorumları