Samsung MicroLED TV'ler Bu Yıl Geliyor

Samsung bu yılın ikinci yarısında MicroLED televizyonlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Samsung MicroLED TV'ler geliyor

Samsung 2018 birinci çeyrek gelirlerini açıkladı ve görünüşe bakılırsa marka tüm beklentileri geçerek yarı iletken piyasasında inanılmaz bir performans göstermiş durumda. Buna rağmen, esnek OLED ekranlara olan talebin düşmesi ve rakiplerin LCD üretimini arttırması nedeniyle Samsung ekran girişimi alanında geride kaldı.

Samsung MicroLED TV'ler Bu Yıl Geliyor

Samsung'un televizyon piyasasında yıldan yıla kazandığı büyüme de yavaşlamış durumda, ancak Samsung yılın ikinci çeyreğinde gelen televizyonların bu durumu değiştireceğine inanıyor. İlginç diğer bir bilgi ise H2 Outlook dokümanında bulunan kazanç özetinde MicroLED TV'lerden bahsediliyor: "Ultra büyük boyutlu QLED TV'ler (75" ve üstü) ve 8K TV'ler gibi ürünler için premium ürün serilerini genişleteceğiz; Mikro LED TV'ler gibi yenilikçi ürünleri piyasaya sunarak premium pazardaki liderliği güçlendireceğiz."

Bu açıklama da MişcroLED TV'lerin yılın ikinci yarısında geleceğini büyük ölçüde doğruluyor. Ocak ayında gerçekleşen CES 2018 sırasında Samsung dünyadaki ilk MicroLED TV'si olan The Wall'ı tanıtmıştı. 146-inç modüler televizyonun fiyatı ve ne zaman, hangi bölgelerde piyasaya sürüleceği açıklanmamıştı. Eğer şirket kazanç özetindeki planını takip ederse MicroLED TV'leri bu yıl görebiliriz.

Okuyucu Yorumları