Samsung - NVIDIA'ya savaşında ilk raund bitti

Samsung ve NVIDIA arasındaki büyük patent davasında ilk raundu kazanan belli oldu!

Samsung mu, NVIDIA mı?

Kaliforniya merkezli grafik işlemci devi NVIDIA'yı sıkıntılı günler bekliyor. ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), NVIDIA'nın Samsung'a ait üç patenti ihlal ettiği kararına vardı. Şirket artık satış yasağı tehdidi ile karşı karşıya.

Bu nihai bir karar değil ancak Tegra üreticisi, ITC'nin birkaç ay sürecek davayı inceleme süreci sonrasında kararda değişikliğe gidebileceğini umuyor. Şirketin en büyük tesellisi ise patentlerin birinin 2016 yılında sona erecek olması. Bu da patenti kullanan ürünlere gelebilecek herhangi bir satış yasağın sadece birkaç ay sürmesi anlamına geliyor.

NVIDIA, kararla birlikte büyük bir hayal kırıklığı yaşarken, Samsung'un eski ve alakasız patentlerle ilgili tutumunu gereksiz bulduğunu belirtiyor. Samsung ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, ısrarla ilgili patentlerin kendileri için önem taşıdığını ifade ediyor.

Davanın seyrini önümüzdeki birkaç ay sürecek kapsamlı inceleme belirleyecek ancak kararın yarattığı olumsuz hava daha şimdiden NVIDIA'yı etkilemişe benziyor. Haberin duyulmasıyla birlikte şirket hisse senetlerinde 27 cent'lik bir düşüş yaşanmış durumda.

Okuyucu Yorumları