"Samsung PC'lere Windows 10 yüklemeyin"

Teknoloji devi, PC'lerinde yaşanan sorunu hala çözemedi; sonunda "Windows 10 yüklemeyin" dedi!

"Windows 10 yüklemeyin"

Samsung marka bilgisayarınız varsa, Windows 10'u yüklemeyin. Size saçma gelebilir ama bu öneri, Samsung'un kendisinden geldi.

Windows 10'un çıkmasının üzerinden yaklaşık bir sene geçmesine rağmen Samsung'un bazı sorunları çözememiş olması, endişe verici görünüyor. Firmanın İngiltere'deki bir teknik destek yetkilisi, The Register'ın haberine göre Windows 10 yüklediği bilgisayarında Wi-Fi kartını çalıştıramayan bir kullanıcıya şu tavsiyede bulundu:

"Açıkça konuşmak gerekirse Windows 10'u Samsung laptop'ların veya PC'lerin hiçbirine yüklemenizi tavsiye etmiyoruz. Bu konuda Microsoft ile görüşmelerimiz halen devam ediyor. Web sitemizdeki sürücüler, Windows'un en son sürümünü desteklememektedir."

Samsung'un teknik desteğine göre Wi-Fi kartıyla ilgili sorun yaşamamak için, sorun çözülene kadar, Windows 10'a yükseltmemenizde fayda var. Microsoft'un ücretsiz Windows 10 kampanyası önümüzdeki ayın sonunda tamamlanacağından Samsung'un elini çabuk tutması gerekiyor, aksi halde öfkeli bir kullanıcı kitlesiyle karşılaşabilir.

İşe bir başka açıdan bakarsak, Samsung PC sahipleri, kendilerini bir anda internete bağlanmayan bir bilgisayarla bulabilirler. Microsoft'un zorlayıcı Windows 10 yükseltme çabaları, Windows 10'un bazen kullanıcının isteği dışında yüklenmesiyle sonuçlanabiliyor. Sonuç olarak yaşananlar, kullanıcıları mağdur edebilecek cinsten ve kısa zamanda çözülmesini ummaktan başka çaremiz yok gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları