Samsung Sam geri dönüyor: Galaxy S24'ü sahnede o tanıtacak

Samsung'un sanal fenomeni Sam, Galaxy Unpacked 2024 etkinliğinde sahne alacak ve şirketin ilk yapay zeka telefonu olarak tanımladığı Galaxy S24'ü Dünya ile buluşturacak.

Samsung Sam geri dönüyor: Galaxy S24'ü sahnede o tanıtacak

Samsung’un pop yıldızı olma hayali ve dolduracak büyük bir bloga sahip olan sanal fenomeni Sam, Galaxy S24 serisi ve yeni yapay zeka çağı hakkında konuşmak için 17 Ocak’ta, yani bu akşam saat 21.00'de başlayacak Galaxy Unpacked 2024’te arzı endam edecek.

Samsung Meksika, bir basın açıklamasında Sam'in konuya dair benzersiz anlayışı sayesinde artık Samsung’un Yapay Zeka elçisi olduğunu doğruladı. Daha önceki duyuru ve sızıntılarda bildirildiği üzere Galaxy S24 serisi Samsung’un ilk yapay zeka telefonu olacak. Ve tam anlamıyla gerçek bir yapay zeka olmasa bile, tanıtımına Sam’in katılması ilginç olacak.

Samsung, Sam’in yeni ürünleri sunacağını ve etkinliğin konuklarıyla yapay zekanın yeni dönemi hakkında konuşacağını söylüyor. Ayrıca lansman etkinliği sırasında, Latin Amerika’dan beş canlı (sanal değil) etkileyiciyle (influencer) röportaj yapacak.

Samsung Sam nedir?

Gerçek bir yapay zeka olmayan Sam, Samsung’da veya Samsung için çalışan isimsiz kişiler, blogcular, seslendirme sanatçıları ve şarkı yazarları tarafından desteklenen animasyonlu bir avatar. Sam, Aralık ayında pop yıldızı olarak yeni kariyerini keşfetmeye başladı ve ilk müzik videosunu yayınladı.

Sanal fenomen, Temmuz 2023’te Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5 duyurusunu Samsung Live web sayfasında canlı olarak yayınladı ve katkısının Latin Amerika’da katlanabilir telefon satışlarını artırdığı iddia edildi.

Sam, Unpacked 2024’ü muhtemelen geçen yıla benzer bir şekilde sunacak. Hayranlar Samsung Live sayfasını ziyaret edebilecek ve sanal fenomenin en yeni AI destekli mobil ürünler, yani Galaxy S24 hakkındaki konuşmasını izleyebilecek.

Galaxy Unpacked 2024 etkinliği, 17 Ocak’ta San Jose, Kaliforniya’da Türkiye saati ile 21:00’da başlayacak. Etkinlik şirketin web sitesinde ve resmi YouTube kanalında canlı olarak yayınlanacak.