Samsung, Samsung Galaxy Z Fold 6'nın sahip olacağı ilk yeni özelliği açıkladı

Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5 henüz yeni yeni hayatımıza girerken, Samsung Galaxy Z Fold 6 için yapacağı yükseltmelerden bahsetmeye başladı bile.

Samsung Galaxy Z Fold 6 için ilk yeni özellik belli oldu

Android Authority tarafından yayınlanan habere göre, Samsung'un mobil başkanı TM Roh, şirketin katlanabilir cihazlar için toz geçirmezlik üzerinde çalıştığını söyledi. Normalde bu özellik, tüm hareketli parçalar nedeniyle oldukça zor.

IPX8 sertifikası ile Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5 sıvıya karşı dayanıklı, ancak telefonlarda toza karşı dayanıklılık yok. Bu, en ufak bir kir parçasının katlanabilir telefonlar için sorun yaratabileceği anlamına geliyor.

Bu yılın başlarında piyasaya sürülen Motorola Razr ve Motorola Razr Plus'ın toza karşı dayanıklı olduğunu belirtmekte fayda var, ancak IP52 derecesi ile su geçirmezliği Samsung telefonlarda olduğu kadar kapsamlı değil.

Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5 daha yeni piyasaya sürülmüş olsa da gelecek yılın modellerinin neler sunacağına dair söylentiler duymaya başladık bile. Yeni ve geliştirilmiş bir kapak ekranı da buna dahil. Kaynak daha fazla ayrıntı vermese de Galaxy Z Fold 6 ile "büyük bir form faktörü değişikliği" yapılacağından da bahsediliyor.

Kısacası bu söylenti, Galaxy Fold 6'nın toza karşı da dayanıklı olabileceğini söylüyor. Ve bu özellik, bir sonraki Samsung katlanabiliri için duyduğumuz ilk yenilik olarak karşımıza çıkıyor.