Samsung tarihinde bir ilk: Bir kadın ilk kez başkan olarak atandı

Samsung, tarihinde ilk kez bir kadını başkanlık görevine getirdi. Üstelik bu karar, şirket için en önemli bölümlerden biri için veridi.

Samsung tarihinde bir ilk

Samsung, tarihinde ilk kez bir kadın yöneticiyi başkan pozisyonuna terfi ettirdiğini duyurdu. Yonhap Haber Ajansı'na göre Samsung Electronics, Lee Young-hee'yi Samsung DX (Device eXperience) bölümü Küresel Pazarlama Merkezi Başkanlığı görevine atadı. Bu bölüm, aynı zamanda akıllı telefon işini denetleyen bölüm olarak dikkat çekiyor.

2007'den beri Samsung Electronics’te çalışan Lee Young-hee, 2012'de başkan yardımcılığı pozisyonuna terfi etmişti. Lee, 2007'de Samsung'a katılmadan önce L'Oreal’de görev alıyordu.

Samsung, Lee'nin şirketteki kritik bir bölümün başkanlık görevine terfisini, diğer kadın çalışanların da önünü açacağına inanıyor. İlginç bir şekilde Samsung, ev aletleri bölümü için yeni bir yönetici atamadı. Bu pozisyon, Lee Jae-seung'un kişisel nedenlerle Ekim ayında istifa etmesinden bu yana boş. Şirket, o zamandan beri görevin Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve CEO'su Han Jong-hee tarafından üstlenildiğini açıkladı.