Samsung telefonlarda endişe veren açık!

Samsung Galaxy ceplerin varsayılan klavyesinde ortaya çıkan açık, korkuttu! İşte yaşananlar...

Samsung telefonlarda açık!

Samsung'un telefonlarında bulunan varsayılan klavyedeki bir açığın, telefonunuzu hacker'ların eline teslime edebileceği ortaya çıktı. Samsung ise çok geçmeden yaptığı bir açıklamada, sorunu bir güncellemeyle çözeceğini söyledi.

Samsung'un her Galaxy telefonuyla gelen Samsung IME klavyenin temel bileşeni, üçüncü parti klavye üreticisi SwiftKey tarafından sağlanıyor. SwiftKey'in açıklamasına göreyse açık, Google Play ve Apple App Store'daki SwiftKey uygulamalarını etkilemiyor. SwiftKey, Samsung'a çekirdek teknolojiyi sağladıklarını ancak sorunun Samsung'un cihazlarındaki entegrasyonla ilgisinin bulunduğunu söylüyor.

Açığın kullanılması ise o kadar da kolay değil. Kullanıcının öncelikle ele geçmiş bir ağa bağlanması (kötü niyetli bir Wi-Fi ağı gibi) gerekiyor. Bunun ardından hacker, doğru araçları kullanarak cihaza erişim sağlayabiliyor. Buna ek olarak erişimin sağlanması için klavyenin bu ağa bağlı olduğu sırada dil güncellemesi yapması gerekiyor.

Samsung ise yaptığı açıklamada güvenlik tehditlerini çok ciddiye aldıklarını, güvenlik ilkesi güncellemelerinin birkaç gün içinde dağıtılmaya başlanacağını söyledi. Firma, benzer sorunların yaşanmaması için SwiftKey'le ortak çalıştıklarını da vurguladı.

Okuyucu Yorumları