Samsung: Tizen "istilasına" hazır olun

Samsung, 2015'te bizi "Tizen'e boğmaya" hazırlanıyor! Beklenen Tizen fırtınası, haberimizde...

Tizen "istilasına" hazır olun

Samsung, Tizen üzerinde yıllar süren çalışmalarının ardından onu kullanan ilk telefonu Z1'i geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdü. Ancak Koreli firma, bunun "buzdağının ucu" olduğunu, 2015'te çok daha fazla cihazla karşılaşacağımızı, bir "Tizen baskınının yaşanacağını" söylüyor.

Android'in Titanic gibi Tizen buzdağına çarpıp çarpmayacağı bilinmez, ancak Samsung'tan Mingi Hyun, yazdığı uzunca blog gönderisinde Tizen'in avantajlarından bahsetti. Hyun'a göre daha "hafif" bir işletim sistemi olan Tizen, daha az işlem gücü ve daha az bellekle daha çok iş yapabiliyor.

Hyun, Tizen'in yakın bir gelecekte akıllı gereçlere ve smart TV'lere geleceğini, Samsung'un tüm bu cihazları birbirine bağlamaya yarayacak bir ekosistem üzerinde çalıştığını söylüyor. Firmanın amacı, önümüzdeki beş sene içinde tüm donanımlarını birbirine bağlamak. Hyun, diğer işletim sistemlerine açık olduklarını ve ortaklarıyla olan ilişkilerine değer verdiklerini de vurguluyor.

Samsung'un 2014'te 665 milyon ürün sattığını düşünürsek Tizen'in Samsung cihazlarına girmesi, onun piyasada hızla yer edinmesini sağlayabilir.

Okuyucu Yorumları