Samsung, uygun fiyatlı bir Galaxy Fold 6'yı piyasaya sürebilir

Samsung, beklenen üst seviye Galaxy Fold 6'nın yanında, aynı telefonun daha bütçe dostu bir modelini de piyasaya sürebilir.

Samsung, uygun fiyatlı bir Galaxy Fold 6'yı piyasaya sürebilir

The Elec’in haberine göre Samsung, büyümeye devam eden katlanabilir telefon pazarındaki payını genişletmek için bu yılın sonuna doğru sunmayı planladığı üst seviye katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold 6 ile birlikte, aynı telefonun giriş seviyesi bir modeli üzerinde de çalışıyor.

Samsung, Galaxy Z Fold ve Z Flip serisiyle katlanabilir telefonlarda kendini kanıtlarken premium segmente odaklanıyordu. Ancak özellikle Çin’de pazar eğilimleri ve artan rekabet, şirketin stratejisini değiştirebilir gibi görünüyor. Araştırma firması Omdia’nın belirttiğine göre Samsung şu anda Çin’de katlanabilir telefon segmentinde Honor ve Huawei’nin ardından üçüncü sırada yer alıyor. 2023’ün üçüncü çeyreğinde Samsung, Honor’un (%28) ve Huawei’nin (%26) ardından %19’luk bir pay elde etti.

Daha düşük fiyatlı Z Fold 6 modeli, 2024’ün ikinci yarısında standart Z Fold 6 ve Z Flip 6 ile beraber piyasaya sürülebilir. Böyle bir durumda Samsung, farklı fiyat noktalarında üç yeni modelle katlanabilir ürünler alanında şimdiye kadarki en büyük hamlesini gerçekleştirmiş olacak.

Araştırma firması DSCC (Display Supply Chain Consultants), küresel katlanabilir sevkiyatların bu yıl %23 artarak 15,8 milyon adede çıkacağını tahmin ediyor ve bu da tüketici ilgisinin arttığına işaret ediyor. Giriş seviyesi bir Z Fold 6, Samsung’un Çin’de çok daha etkili olmasına yardımcı olabilir.

Bu noktada, uygun fiyatlı bir Z Fold'un sadece Çin'de mi piyasaya sürüleceği sorusu ortaya çıkıyor. Ve ne yazık ki bu sorunun henüz bir cevabı yok. Ama Samsung, böyle bir modeli gerçekten tanıtırsa, tüm Dünya pazarlarında satmak isteyeceği tahmin edilebilir.

Samsung’un Z Fold 5 gibi mevcut katlanabilir cihazları, katlandığında düz akıllı telefonlardan daha kalın bir yapıya sahip. Ancak Huawei ve Oppo gibi rakipler, Çin’de olumlu karşılanan daha ince ve daha kompakt katlanabilir tasarımları tanıttı. Yine de Samsung iyimserliğini koruyor. Şirket, katlanabilir OLED ekranlara olan küresel talebin beş yıl içinde on kat artarak 100 milyon adede ulaşacağını öngörüyor. Bu nedenle Samsung’un pazara gerçek anlamda nüfuz edebilmesi için kalınlık ve fiyat zorluklarını çözmesi gerekecek.