Samsung Yeni SSD Modellerini Tanıttı

Samsung, "SSD pahalıdır" anlayışını değiştirecek yeni SSD ailesini resmi olarak tanıttı. İşte yeni 860 QVO serisi ve sundukları.

Samsung'un yeni SSD'leri tanıtıldı

Samsung yeni 860 QVO SSD ailesini geçtiğimiz günlerde tanıttı. Yeni Samsung modelleri, 4 TB'a kadar saklama alanı sunarken, üst düzey hız vaat ediyor. Güney Koreli teknoloji devinin yeni SSD ailesi 150 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunacak. Şirket, uygun fiyatlı SSD modelleri sunarak, teknoloji tutkunlarının kullanım alışkanlıklarını değiştirme amacında ve "SSD pahalıdır" anlayışını yıkmak istiyor.

Yeni seri, Samsung'un yüksek yoğunluklu 4 bit çok hücreli (MLC) NAND flaş mimarisi kullanılarak geliştirildi. Böylece 550 MB/saniyeye kadar okuma ve 520 MB/saniyeye kadar yazma hızları elde edilebiliyor. Samsung, model ailesinin ömrünü uzatmak için Akıllı TurboWrite mimarisinden de faydalanıyor.

Samsung Pazarlama Müdürü Mike Mang, "Günümüz tüketicileri, 4K videolar ve yoğun grafik içeren oyunlarla haşır neşir. Bunlar da tabii ki depolama, hız ve uzun ömür talep ediyor. Şirketimiz; Samsung 860 QVO'nun pazara sunulmasıyla bol terabaytlı SSD'lere doğru ilerlemeye devam ediyor ve dünya çapındaki çok daha daha fazla tüketiciye hızlı performans, güvenilirlik ve değer sunuyor." ifadelerini kullandı.

Aralık ayından itibaren satışa sunulacak cihazlar SATA arayüzünü kullanacaklar. Bu da 2,5 inç boyutundaki SSD'leri hem masaüstü, hem de dizüstü bilgisayar kullanıcıları için cazip kılacak.

Okuyucu Yorumları