Samsung'dan Galaxy S24 ekran sorunu için açıklama geldi

Samsung, Galaxy S24'lerde yaşanan can sıkıcı ekran sorunu hakkında nihayet sessizliğini bozdu ve düzeltme sözü verdi.

Samsung'dan Galaxy S24 ekran sorunu için açıklama geldi

Yeni telefonlarını resmi çıkış tarihi olan 31 Ocak’tan önce alan birçok Galaxy S24 ön sipariş müşterisinin, Samsung’un dikkatini bir ekran sorununa çekmek için Reddit’e ve internet üzerindeki forumlara yöneldiğinden buradaki haberimizde bahsetmiştik. Neyse ki Samsung, bu sorunun varlığını zaten biliyor gibi görünüyor ve şirketin sohbet destek temsilcilerinin de doğruladığı üzere bir çözüm üzerinde çalışılıyor.

Galaxy S24 hakkındaki birçok şikayet canlı renk profiliyle ilgili. Şikayetlerde belirtilene göre, ekran yeterince renkli görünmüyor veya en azından önceki üst seviye Galaxy S telefonlarındaki kadar canlı değil. Bildirilene göre, ekranlar kendi başlarına etkileyici görünse de canlı ve doğal renk modları arasında çok fazla fark bulunmuyor.

Galaxy S24 ekranınıza daha renkli bir görünüm tercih ediyorsanız, ne yazık ki şu anda bu sorunla ilgili yapabileceğiniz pek bir şey bulunmuyor. Ancak Samsung, canlı renk modunu geri yüklemek için bir ürün yazılımı güncellemesi yayınlayacak.

Forbes tarafından bildirildiği üzere, bir S24 kullanıcısıyla Samsung Sohbet Desteği görüşmesinin ekran görüntüsü internette dolaşıyor. Görünene göre bu görüşme, Samsung’un Galaxy S24 ekran sorunları hakkında her şeyi bildiğini ve geliştiricilerin bir güncelleme hazırladığını doğruluyor: “Endişelenmeyin, Samsung geliştirici ekibimiz şu anda cihazınızdaki bu sorunu düzeltmek için çalışıyor. Yaklaşan bu yazılım güncellemesinin Samsung [Galaxy] S24 cihazımızdaki sorunumuzu çözeceğinden emin olabilirsiniz.”

Sohbet destek temsilcisi herhangi bir zaman aralığı vermediği için, ne yazık ki bu ekran düzeltmesinin tam olarak ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor. Yine de, Samsung’un önümüzdeki Şubat 2024 güvenlik yamasıyla ekran sorunlarını ortadan kaldıracağı ümit edilebilir.