Samsung'dan Netflix'in talebine ret!

Samsung'un, internet devinin "özel buton" talebini geri çevirdiği ortaya çıktı!

Samsung, onu geri çevirmiş!

Netflix'in ülkemize de gelmesiyle beraber artık ilgili haberler bizleri doğrudan ilgilendiriyor. Netflix'ten gelen son haberse, Samsung akıllı TV'leriyle ilgili: Samsung Electronics, Netflix'in istediği bir anlaşmayı geri çevirmiş.

Netflix, Samsung Electronics'e, yeni nesil akıllı televizyonlarında "Netflix butonu" yerleştirmek istediğini söylemiş, ancak Samsung bunu uygun bulmayarak anlaşmayı kabul etmemiş. Eğer Samsung bu anlaşmayı kabul etseydi, kullanıcılar Samsung TV'lerinde bu butona tıkladıklarında Netflix uygulamasına kolayca ulaşabileceklerdi.

Henüz Samsung'un bu anlaşmayı neden geri çevirdiği net olarak bilinmiyor. Fakat tahmin etmesi de güç değil. Netflix'in, logosunu TV'lerin üzerine koyma isteği, Intel'in PC pazarında izlediği politikayla benzerlik gösteriyor. Kuşkusuz Samsung'un her alanda olduğu gibi bu alanda da çalışmaları mevcut ve TV'de kimseye bağımlı kalmak istemiyor. SmartHub ile sunduğu OnTV halihazırda kullanıcılara içerik sağlıyorken, bunu geliştirme düşüncesi Samsung'a uzak değil.

Okuyucu Yorumları