Samsung'dan Özel Bir Exynos daha: Exynos i T200

Samsung, amiral gemisi ceplerine güç veren kendi özel Exynos işlemci serisine, şimdi çok özel bir model daha ekliyor!

Samsung'dan özel bir Exynos!

Samsung, Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazları için Wi-Fi temelli bir çözümün, yeni bir Exynos işlemcinin toplu üretimine başladı. Exynos i T200, düşük enerjili bir 28nm teknolojisi ile üretiliyor ve iki yüksek performanslı MCU çekirdeğine sahip.

IoT için tasarlanan çoğu diğer çipin aksine, i T200'ün 802.11b/g/n tekli bant Wi-Fi için entegre bir ana bant modeli ve RF alıcı-vericileri var. Bunun da anlamı ek bileşenlere ihtiyaç duymadan hızlı ve güvenli bir kablosuz bağlantı kurabilmesi.

Samsung'dan Özel Bir Exynos daha: Exynos i T200

i T200'ün gücünü aldığı parçalara yakından bakınca işler daha ilginç hale geliyor. Perdenin arkasında, yüksek performans için Cortex R4 ve Cortex-M0+ olmak üzere iki MCU çekirdeği görüyoruz. Bunlar bağımsız işlem yeteneğine de sahip.

Açık şekilde, eğer bir IoT ağı düzenliyorsanız, ekipmanınızın güvende olmasını istersiniz. i T200 bu konuda da arkanızda. Çip, diğer detaylara ek olarak "Security Sub-System" denen bir güvenlik özelliğine sahip. Bu, veri şifreleme için eşsiz bir anahtar üretiyor.

Samsung Electronics'de Sistem LSI Pazarlama Yardımcı Başkanı Ben Hur, Exynos i T200'ün IoT piyasasının ihtiyaç duyduğu performans ve güvenliği sunduğunu söylüyor.

Okuyucu Yorumları