Samsung'dan "Samsung Ahead" geliyor!

Akıllı telefonlar, giyilebilir cihazlar ve kameralar derken Samsung, Samsung Ahead adını verdiği çok farklı bir cihaza daha imzasını atıyor!

"Samsung Ahead" geliyor!

Samsung'un Google Glass benzeri bir cihaz üzerinde çalıştığına dair söylentiler uzun bir süredir ortalıkta dolanıyordu. Zira firmanın Gear Glass olarak adlandırılan bu cihazına dair bazı patentler aldığı da birkaç yıl önce ortaya çıkmıştı.

Söz konusu giyilebilir cihazın Galaxy Note 4'le birlikte piyasaya sürüleceği de söylenmişti. Firma bu doğrultuda henüz resmi bir duyuru yapmasa da firma tarafından yapılan yeni bir marka başvurusu Samsung Ahead adlı bir modelin Google Glass rakibi olarak piyasaya sürüleceğine dair iddiaları güçlendirdi.

Ahead için alınan patentte bir logoya yer veriliyor ve cihaz bir kask biçiminde giyillebilir bir bilgisayar olarak tanımlanıyor. Patent dosyasında ayrıca cihazın giyilebilir elektronik cihazlar için bir işletim sistemine, elektronik bir ekran modülüne, MP3 işlevlerine de sahip olacağı belirtiliyor. Ahead'in patent dosyasında bu özelliklerin başka bir firma tarafından kullanılmasının önüne geçen bir ifade de mevcut.

Elbette bu patente rağmen Samsung'un bir Google Glass'a rakip olabilecek bir cihazı piyasaya sürmeye hazırlandığına emin olmak için firmadan resmi bir duyuru almamız gerekiyor.

Okuyucu Yorumları