Samsung'dan sürpriz marka başvurusu

Samsung'un yaptığı yeni bir ticari marka başvurusu, şirketin sadece Apple Vision'a rakip olacak bir karma gerçeklik başlığı üzerinde değil, çok daha farklı bir sanal gerçeklik cihazı üzerinde de çalıştığının ipuçlarını veriyor.

Samsung'dan sürpriz marka başvurusu

Samsung bu yılın başlarında Google ve Qualcomm ile işbirliği içinde bir XR (Karma Gerçeklik) deneyimi üzerinde çalıştığını açıkladı. Burada bahsedilen deneyimin Apple Vision Pro'ya benzer bir XR başlığı olduğu söyleniyor. Bununla birlikte bazı söylentiler, başlığın 2024'ün sonlarında sınırlı sayıda piyasaya sürülebileceğini gösteriyor. Ancak bundan daha fazlası da var; şirketin üzerinde çalıştığı tek giyilebilir cihaz bu değil. Zira Samsung, akıllı gözlükler üzerinde de çalışıyor olabilir.

UploadVR tarafından aktarılana göre Samsung, "Samsung Glasses" isminin ticari markası için tescil yaptırdı. Ticari marka başvurusu 21 Ağustos 2023 tarihinde İngiltere hükümetinin Fikri Mülkiyet Ofisi bölümüne yapıldı ve 10 Kasım 2023 tarihinde onaylandı. Başvuru sırasında şirketlerin, ismin hangi ürün kategorilerini kapsadığını belirtmesi gerektiğinden, belgelerde artırılmış gerçeklik başlıkları, akıllı telefonlar, akıllı gözlükler ve sanal gerçeklik başlıklarından söz ediliyor. Yani isim, oldukça kapsamlı bir ürün yelpazesine ait olabilir. Ama genel kanı, XR başlığının yanı sıra, şirketin akıllı bir gözlük için de çalıştığı yönünde.

Daha önceki söylentilere göre Samsung, Qualcomm işlemci ve Google'ın Android tabanlı işletim sistemine sahip bir karma gerçeklik başlığı üzerinde uzun zamandır çalışıyor. Ayrıca başlarda şirketin orijinal bir tasarım üzerinde çalıştığı, ancak Apple'ın Vision Pro'sundan sonra orijinal tasarımı rafa kaldırdığı ve 2.000 dolar civarında fiyatlandırılabilecek daha üst düzey bir cihaz geliştirmeye başladığı söyleniyor.

Qualcomm geçtiğimiz günlerde Meta'nın Quest 3 karma gerçeklik başlığında kullanılan Snapdragon XR2 Gen 2'den daha güçlü yeni bir XR yongası üzerinde çalıştığını da doğruladı. Samsung'un yaklaşan cihazı, Samsung Display'in yakın zamanda satın aldığı bir şirket olan eMagin'in yüksek yenileme hızına sahip MicroOLED ekranını da kullanabilir.