Samsung'tan İris Tarayıcı Hack'ine Yorum!

Galaxy S8'in iris tarayıcısının hack'lenebildiğinin ortaya çıkmasının ardından Samsung'tan ilk açıklama geldi!

Samsung: "Bu gerçek dışı"

Almanya merkezli Chaos Computer Club, Galaxy S8'in iris tarayıcısını nasıl kandırabildiğini birkaç gün önce göstermişti. Grup bunun için insan gözünün bir fotoğrafının çıktısını alıp, fotoğrafın üzerine bir kontakt lens yerleştiriyordu.

Telefonlarda nadiren rastlanan iris tarayıcısı, Galaxy S8'in önemli güvenlik özelliklerinden bir tanesi. Samsung'un güvenlik iddiasının aksine, bu güvenlik önleminin kolayca kandırılabilmesi ise bazı kullanıcıları rahatsız edebilir. Samsung'tan konuyla gelen ilk açıklama ise müşterileri Galaxy S8'ni güvenliği konusunda temin etmek yönünde oldu. Firma, herhangi bir potansiyel güvenlik açığına rastlasaydı, bu açığı hızla onaracağını da vurguladı.

Samsung'tan The Korea Herald'a konuşan bir yetkili, Galaxy S8'in iris sensörünü kandırmanın "gerçekçi olmadığını" ve böyle bir şeyin gerçek hatta yaşanma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. Yetkili, sözlerine şöyle devam etti:

"Öncelikle kızılötesi ışığı yakalayan bir kameraya ihtiyacınız var ve piyasada artık bunlardan yok. Telefonun sahibinin iris fotoğrafını çekip telefonunu çalmanız gerekiyor. Tüm bu senaryonun gerçek hayatta yaşanma olasılığı oldukça düşük."

Chaos Computer Club'ten yetkili bir isim olan Dirk Engling ise bazı durumlarda internetten bulunan yüksek çözünürlüklü bir fotoğrafın yeterli olduğu söyledi.

Okuyucu Yorumları