Samsung'dan Galaxy Watch akıllı saatleri için sıra dışı bir fikir daha

Samsung'un yeni patenti, geleceğin Galaxy Watch akıllı telefonlarında küçük bir projektörle karşılaşabileceğimizi gösteriyor.

Samsung'dan akıllı saatler için sıra dışı bir fikir daha

Wareable tarafından tespit edilen bir patent başvurusuna göre Samsung, dahili projektöre sahip bir Galaxy Watch üzerinde çalışıyor olabilir.

Samsung'un akıllı saatlerle ilgili olan patent başvurusu, “kasanın yan kısmına yerleştirilen bir projeksiyon sisteminden” bahsediyor. Bu da, gelecekteki Galaxy Watch modellerinin projektörü ana ekranı yakın bir yüzeye (saati taktığınız elinizin üzeri gibi) yansıtabileceği veya bu yüzeyde ek bilgileri görüntüleyebileceği anlamına geliyor.

Bu projektör, bilgileri akıllı saat ekranına kıyasla çok daha geniş bir alanda gösterecek olması açısından dikkat çekici bir fikir. Ayrıca başvuruda “projeksiyon ekranı, ekran modülünde görüntülenen bilgilerden farklı bilgiler görüntüleyebilir” deniliyor. Wareable tarafından belirtildiği üzere bu, kullanıcıların WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla gönderilen videoları bile görüntüleyebilecekleri anlamına gelebilir.

Tabii ki bu fikrin gerçeğe dönüşmesi için bazı zorlukların aşılması gerekecektir. Ve bu zorluklar aşılamazsa, bu patent de Samsung'un sadece başvurusunu yaptığı ve Ar-Ge ekibinin elinde "ölen" bir patent olarak rafa kalkabilir.