Samsung'un katlanabilir telefonlarıGalaxy Fold ve Galaxy Flip, Galaxy Note serisini unutturdu

Samsung'un katlanabilir telefonları, görünüşe bakılırsa bir süre önce üretimi durdurulan Galaxy Note serisini aratmıyor. Galaxy Fold ve Galaxy Flip modelleri, artık Galaxy Note kadar iyi satış rakamlarına imza atıyor.

Samsung'un katlanabilir telefonları, Galaxy Note serisini unutturdu

Samsung, ilk katlanabilir telefonunu piyasaya sürdükten iki yıl sonra çok sevilen Galaxy Note serisini durdurmuştu. Galaxy Note hayranları, şirketin Galaxy Note serisini sonlandırma kararı karşısında şaşırmış olsa da, görünüşe göre Güney Koreli şirket kendi geleceği için doğru kararı aldı. Samsung’un katlanabilir telefonları artık neredeyse Galaxy Note serisi kadar iyi satıyor.

Samsung MX Başkanı TM Roh geçtiğimiz hafta Galaxy Unpacked etkinliğinden sonra yaptığı bir röportajda Galaxy Z serisi telefonların şimdiden Galaxy Note serisine benzer şekilde satıldığını belirtti. Hatta şirket, Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5’in birkaç yıl önceki Galaxy Note serisinin satışından (Galaxy Note 20 serisi için 12 milyon adet) daha fazla satış yapmasını beklediğini söylüyor. Galaxy Note serisini geçmek, Galaxy Z serisi için önemli bir dönüm noktası ve katlanabilir telefonların nihayet ana akım haline geldiğini gösterecek.

Pazar araştırma şirketi IDC, dünya çapında katlanabilir telefon satışının 2023 yılında 21,3 milyon adede ulaşmasını bekliyor. Satış sayıları hala normal telefonların yanına yaklaşamazken, Galaxy Z serisi telefonların çok daha karlı olduğunu da unutmamak gerekiyor. Şirket, 2022 2. çeyrek gelir duyurusu sırasında, Galaxy Z serisinin hedefinin Galaxy Note serisini geçmek olduğunu ve şirketin hedefine ulaşmış gibi göründüğünü söyledi.

Ayrıca Samsung, uzun zaman boyunca dünya çapında katlanabilir telefon satan tek markaydı. Pek çok marka katlanabilir akımına katılmış olsa da, hiçbiri katlanabilir telefonlarını küresel olarak satmıyor. Google ilk katlanabilir telefonunu birkaç hafta önce piyasaya sürerken, OnePlus ilk katlanabilir telefonunu bu ayın sonunda piyasaya sürecek. OPPO, Vivo ve Xiaomi, ikinci veya üçüncü nesil katlanabilir telefonlarını piyasaya sürdüler, ancak bu cihazları yalnızca Çin’de ve bazı Avrupa ülkelerinde satıyorlar.

TM Roh, tüm markaları ellerinden gelenin en iyisini yapmaya zorlayacağı için daha fazla rekabetin şirket için iyi olduğunu söylüyor. Samsung, katlanabilir telefonlarının temel yapısını bu yıl yeni Flex Menteşe ile geliştirdi. Yeni menteşe, telefonların iki yarı arasında boşluk kalmayacak şekilde katlanmasına imkan tanırken, ekranın estetiğini ve dayanıklılığını artırıyor.

TM Roh’un söylediğine göre Samsung, daha uygun fiyatlı katlanabilir telefonlar da piyasaya sürmek istiyor, ancak bu pek kolay bir hedef değil. Röportajda, “Ve bugün malzemelerin maliyeti göz önüne alındığında ... çok yakın bir gelecekte katlanabilir 1.000 dolardan daha az teklif vermemiz muhtemelen kolay olmayacak. Ama denemeye devam edeceğiz” dedi.