Samsung'un TV Tweet'i İsyan Çıkardı

Samsung, kısa süre içinde kaldırmış olsa da, yayınladığı bu tweet yüzünden kullanıcılarının tepkisini çekmekten kurtulamadı!

Samsung'un tweet'i isyan çıkardı

Samsung'un müşteri destek hesabı geçtiğimiz günlerde takipçilerine ilginç bir tweet göndererek, akıllı televizyonunuza yapılabilecek kötü amaçlı yazılım saldırılarından korunmak için, birkaç haftada bir televizyonunuzu virüslere karşı taramanızı önerdi. Hatta bu işlemi nasıl gerçekleştireceğinize yönelik bir de video paylaştı. Ancak ilk olarak The Verge tarafından fark edilen bu tweet varlığını uzun süre koruyamadı. Samsung tweet'i hızlı bir şekilde kaldırdı ama bu kısa süre içerisinde küçük çaplı bir isyan çıkmasını engelleyemedi.

Çoğu kişinin dizüstü bilgisayarlarını ve cep telefonlarını taramayı bile önemsemediği bir dönemde kullanıcılara televizyonlarını birkaç haftada bir taramalarını söylemek pek güven verici gözükmüyor. Akıllı televizyonlarımızın çok savunmasız oldukları, sıklıkla güncellemeye ihtiyaç duymaları ve Samsung'un da otomatik taramalar yapmak yerine sorumluluğu kullanıcılara yüklemesi, bu isyanın sebebiydi.

Samsung'un TV Tweet'i İsyan Çıkardı

Gizmodo'nun da belirttiği üzere, uyarı özel olarak QLED serisi için yapılmış gibi gözüküyor. Ancak bu tweet'in, açıklanmayan bir tehlikeye veya virüse cevap olarak gönderilip gönderilmediği belli değil.

Samsung'un akıllı televizyonları konusunda korku yarattığı ilk seferin bu olduğunu söylemek de doğru olmaz. 2015 yılında kullanıcılar, firmanın akıllı televizyon gizlilik sözleşmesinde, televizyonların kullanıcıları dinlediğine yönelik yorumlanan bir madde yüzünden rahatsız olmuşlardı.

Evlerimiz giderek daha fazla bağlantılı cihazla doldukça, her bir cihazın kendi açıklarına sahip olacağını kabul edip, istediğimizden çok daha fazla virüs taraması yapmak zorunda kalabiliriz gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları