Samsung'un telefonlarına eklediği yeni "Onarım Modu" ile büyük bir dert tarih oluyor

Samsung'un akıllı telefonlarına eklemeye hazırlandığı yeni "Onarım Modu" ile bir büyük dertten kurtulmanız mümkün.

Samsung telefonlara sürpriz özellik: "Onarım Modu" geliyor

Toplu olarak kişisel bilgileri satan bilgisayar korsanları hakkında hikayeler her geçen gün daha yaygın hale gelirken, akıllı telefonunuzu tamir edilmesi için bir yere göndermek stresli olabilir. Tabii ki telefonunuzdaki verileri silebilirsiniz, ancak daha sonra tekrar geri yüklemeye uğraşmanız gerekir. Neyse ki Samsung, bu sorun için bir çözüm olarak "Onarım Modu" adlı yeni bir işlev sunuyor.

İlk olarak SamMobile tarafından tespit edilen Korece bir duyuruya göre, yeni modu Ayarlar'da "Pil ve Cihaz Bakımı" altında etkinleştirebilirsiniz. Samsung, özelliğin arkasındaki teknolojiyi açıklamadı ancak etkinleştirildiğinde kişisel bilgilerinizi, fotoğraflarınızı, mesajlarınızı ve bağlantılı hesaplarınızı gizleyeceğini söyledi. Teknisyenler yalnızca cihazın önceden yüklenmiş uygulamalarını görebiliyor. Verilerinize yeniden erişim sağlamak için, Onarım Modu'nu devre dışı bırakmanız ve kimliğinizi doğrulamak için desen çizmeniz veya parmak izi tanımayı kullanmanız yeterli olacak.

Samsung'un bu özelliği Kore dışında henüz duyurmadığı düşünülürse, şu anda yalnızca şirketin anavatanında mevcut olduğunu tahmin edebiliriz. Ayrıca, şimdilik sadece Galaxy S21 serisi telefonlarda mevcut gibi gözüküyor. Ancak şirket, gelecekte Onarım Modu'nu diğer modellere ve muhtemelen diğer bölgelere de sunacağını söylüyor.