Samsung, beklenen Galaxy S23 telefonlarının hiçbirinde Exynos işlemci kullanmayacak

Yeni Galaxy S23 modellerinin tümünde Qualcomm işlemci kullanacak olan Samsung, yine de kendi Exynos işlemcisini çöpe atmaya niyetli değil.

Galaxy S23'te Exynos olmayacak; ama Exynos da ölmeyecek

Birçok Samsung hayranının en büyük isteklerinden biri, amiral gemisi Galaxy S akıllı telefonlarda Exynos yerine Qualcomm yonga setlerinin kullanılması olmuştur. Zira Exynos işlemciler, tüm çabalara rağmen Snapdragon rakiplerinden daha iyi performans gösteremedi.

Samsung da son yıllarda amiral gemisi modellerinde Qualcomm Snapdragon yonga setlerine bağlılığını arttırdı. Dünya çapında satılan Galaxy S22’lerin yüzde 70’i Snapdragon 8 Gen 1 işlemci kullanıyor. Hatta ülkemizde satılan modellerde bile, S22 ile Exynos'a veda edildi.

Ve şimdi bu durum bir adım daha ileri taşınıyor. Qualcomm, Samsung’un Galaxy S23 modellerinde sadece Snapdragon yonga seti kullanacağını açıkladı. Buna rağmen Samsung, Exynos projesinden vazgeçmeyeceğini belirtti.

2022 ikinci çeyrek sonuçlarının açıklandığı etkinlikte Samsung, analistlerle yaptığı bir konferans görüşmesi sırasında Exynos yonga setini sonlandıracağına dair söylentileri yalanladı. Bunun yerine şirket, işlemci iş modelini yeniden düzenleyeceğini ve uzun vadede rekabet gücünü artırmak için bir plan izlemekte olduğunu belirtti.

Tüm bu gelişmeler ışığında, Exynos işlemcilerin Samsung'un amiral gemisi serisi için kullanılmasa bile yaşamaya devam edeceğini söylemek mümkün. Galaxy S, Exynos ve Snapdragon karışımının kaldığı tek amiral gemisi serisi. Samsung zaten Galaxy Z Fold ve Z Flip amiral gemileri için Exynos yonga setlerini hiç kullanmadı, bu cihazlarda her zaman Snapdragon yonga seti kullanıldı.

Ama Samsung'un orta sınıf ve giriş seviyesi cihazlarının çoğu Exynos yonga setleri kullanıyor. Bunlar, MediaTek ve Qualcomm gibi rakip seçeneklerle karşılaştırılabilir veya hatta onlardan daha iyi olma eğilimindeler. Bu nedenle Samsung'un Exynos'u öldürmesi şart değil gibi görünüyor.