Samsung'un yeni SSD'leri çok iddialı!

Samsung'un tanıttığı yeni SSD'ler, özellikle ultrabook'lar için yeni bir dönemin kapısını açabilir!

Yeni SSD'ler çok iddialı!

Samsung, yeni nesil süper-ince Ultrabook'larda kullanılabilecek iki yeni SSD'ni tanıttı. Firmanın 2.5 inç 3-bit 850 Evo SSD'leri mSATA ve M.2 SATA sürümleri halinde sunulmakta. Başka bir deyiş ile bu ürünler, Apple'ın yeni MacBook'unun inceliğindeki ürünlere sığacak kadar ince.

Samsung'un özel 3D V-NAND teknolojisi temel alınarak geliştirilen ürünler, 32 katman belleği birbiri üstüne yerleştirerek, aynı küçük alana daha fazla bellek sığdırabilmekte. Bunun anlamı da, Samsung'un, normalde Ultrabook'larda görmeye alıştığımız hafıza boyutlarının daha üstünde bir hafızaya sahip SSD'ler üretebilecek olması.

Şu and 120GB, 250GB, 500GB ve 1TB boyut seçenekleri ile sunulan Samsung'un mSATA ve SATA SSD'leri, 540Mbps'ye ulaşan okuma hızı ve 520Mbps'ye ulaşan yazma hızına sahipler. Her iki sürücü de TurboWrite teknolojisine sahip. Yani 500GB ve 1TB kapasiteye sahip olan SSD'ler 88K IOPS'a ulaşabilen rastgele yazma hızı ve 97K IOPS'a ulaşan rastgele okuma hızı sunabiliyor.

M.2 sürümü ise PCI-e bağlantısına sahip ve 500GB, 250GB ve 120GB kapasiteleri ile sunuluyor. 540Mbps'ye ulaşan okuma hızı ve 500Mbps'ye ulaşan yazma hızı, dikkat çeken özellikler arasında...

Okuyucu Yorumları