Sanal gerçeklik şimdi de plaja indi!

Güzeller güzeli bir top modelle, plajda vakit geçirmek... Artık bu bir hayal değil!

Sanal gerçeklik plaja indi!

Deniz sezonunun açılmasına daha epey bir vakit olsa da, havaların mevsim normallerinin üzerine çıkmaya başladığı bu günlerde sahilde mayo ve bikinilerle dolaştığımız günlerin yaklaştığını daha çok hissediyoruz. Fakat yine de dünyanın ikliminde yarattığımız değişiklik, sanal gerçeklik teknolojilerinin uygulanma alanlarının artışı kadar hızlı değil.

Merkezi New York'ta bulunan Time Inc. sanal gerçeklik (VR) teknolojilerini daha önce pek de tahmin etmediğimiz yeni bir alana doğru genişletme kararı aldı: Plajlar! Firma bu doğrultuda tasarladığı bir dizi mobil VR deneyimiyle birlikte kullanıcılara, birçok ünlü modelle plajda birebir vakit geçirme şansı da sunuyor.

Konuyla ilgili Engadget'a konuşan ünlü spor dergisi Sports Illustrated'ın kreatif direktörü Chris Hercik, bu projenin derginin kapak çekimlerini kapsayacağını ve kullanıcılara aynı zamanda bir Sports Illustrated'ın çekiminde olmanın nasıl bir şey olduğunu göstereceğini belirtiyor.

Derginin Swimsuit adı verilen sayısı için VR cihazı Wevr'le yapılan işbirliği sonucunda geçtiğimiz Kasım ayında tamamlanan çekimlerde Nina Adgal, Irina Shayk ve Hannah Davis gibi ünlü modeller yer alıyor. Sports Illustrated bu deneyimi ayrıca Android ve iOS üzerinden indirilebilen ve Google Cardboard ve Samsung Gear VR'la uyumlu videolar içeren bir uygulama olarak da sunuyor.

Okuyucu Yorumları