Sanyo’dan Süper Televizyon

Japon elektronik eşya üreticisi Sanyo Electric, kredi kartı inceliğinde ekrana sahip yeni bir televizyonu piyasaya çıkaracağını açıkladı. Ekranı aydınlatmak için elektrik dalgalarının gönderildiği “elektro aydınlatma (electro luminescence, EL)” isimli yeni teknolojiyi kullanan televizyonda, ekranın

Sanyo’dan Süper Televizyon

Bu sayede, ekranın genişliği 1 milimetreye kadar küçültülebiliyor. Sanyo‘nun 2003yılında satışa sunacağını açıkladığı yeni televizyonun, halen en ince televizyon ünvanına sahip ultra ince likit kristal TV’lerden çok daha ince ve görüntü kalitesi açısından da daha başarılı olacağı söyleniyor. Diğer büyük elektronik firmaları da, görüntü teknolojisinde devrim kabul edilen elekro aydınlatma EL teknolojisinin kullanıldığı ürünler yaratmaya çabalıyorlar.

Teknolojinin yaygınlaşması halinde, otomobillerden, otobüs koltuklarının arkalarına kadar pek çok alana monitörlerin yerleştirileceği, bilgisayar kullanma alışkanlıklarının değişebileceği ve elektronik kitap gibi uygulamaların hayat bulacağı tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları