Sea of Thieves, bir kilometre taşını daha geride bıraktı

Microsoft'un online korsan oyunu Sea of Thieves, geride bıraktığı altı yılın ardından önemli bir kilometre taşını daha geride bırakmayı başardı.

Sea of Thieves, bir kilometre taşını daha geride bıraktı

Microsoft’un oyun ekosisteminin en popüler üyelerinden birinin, 2018 yılında piyasaya sürülen, Rare’in korsan macera oyunu Sea of Thieves olduğu rahatlıkla söylenebilir. Oyun, aradan geçen süre içerisinde, Xbox konsollarında ve PC üzerinde milyonlarca oyuncuya ulaştı ve artık bu sayı, oyunun çıkışından altı yıl sonra 40 milyona ulaştı.

Bu dönüm noktası hakkında konuşan oyunun baş yapımcısı Joe Neate, “tahmin edebileceğiniz gibi, Sea of Thieves söz konusu olduğunda günlerim sayılarla dolu. Geliştirme maliyetleri, aktif sunucular, bir sonraki güncellemeye kalan günler... Ancak bazen, 40 milyon gibi gerçekten olağanüstü bir sayı dikkat çekiyor, bunun şu anda Sea Of Thieves’te yelken açan korsanların sayısı olduğunu söylemekten inanılmaz derecede memnunum” diyor.

Stüdyo, bu önemli anı kutlamak amacıyla 19 Nisan ve 22 Nisan tarihleri arasında özel bir oyun içi etkinlik düzenliyor ve bu süre boyunca oyun içerisinde edineceğiniz itibar, altın, Sezonluk Şöhret, Sadakat ve Lonca İtibarı kazanımı artırılacak.

Ayrıca Rare, ilk kez Sony PlayStation oyuncularını da okyanuslarında ağırlamaya hazırlanıyor. Neate, “PlayStation 5'te oyunun çıkışına ve ortak dünyamıza yepyeni bir korsan bolluğu getirmemize sadece birkaç gün kalmışken, topluluğumuzu daha da genişleteceğimiz için de heyecanlıyım” diye ekledi.

Sea of Thieves şu anda Xbox Series X|S, Xbox One, PC, Game Pass ve Xbox Cloud Gaming üzerinden oynanabiliyor. PlayStation 5 sürümü ise 30 Nisan’da çıkacak ve ön sipariş veren oyuncular beta testleri sırasında oyunu oynamaya başlayabilecek.