Servise bıraktığı araç birini öldürünce, aracın sahibi bir anda kendini mahkemede buldu

Servise bıraktığı Jeep markalı aracı bir teknisyeni öldürünce, olay sırasında orada olmayan araç sahibi kendisini bir anda mahkemede buldu!

Servise bıraktığı Jeep teknisyeni öldürdü, kendini mahkemede buldu!

Genellikle, arabanızı servise götürdüğünüzde, siz orada değilken aracınızın birisini öldürmesi sebebiyle bir davanın hedefi olmayı beklemezsiniz. Ne yazık ki, geçtiğimiz hafta yayınlanan bir Fox 2 Detroit haberine göre Michigan'daki bir Jeep sahibinin başına gelen olay buydu.

Söylenilene göre, bir araç sahibi 2019 Jeep Wrangler'ını 2020 yılında basit bir yağ değişimi için Rochester Hills Chrysler-Jeep-Dodge yerel bayisine götürdü. Bu yağ değişimi, biri geçerli bir ehliyeti olmayan bir genç olmak üzere çalışırken araca binen iki teknisyen tarafından yapılıyordu. Jeep manuel şanzımana sahipti ve viteste park edilmişti. Teknisyen yanlışlıkla debriyaja dokunduğunda, Jeep aniden öne doğru atılarak diğer teknisyen Jeffrey Hawkins'e çarptı. Hawkins hayatını kaybetti. Hawkins'in ailesi olaydan bayiyi sorumlu tuttu.

İşte tam da bu noktada işler karmaşıklaşıyor. Michigan'da kanunlarında, çalışanların (ve buna bağlı olarak çalışan ailelerinin) işverenlerini veya iş arkadaşlarını işyeri kazaları nedeniyle dava etmelerini engelleyen yasalar bulunuyor. Ayrıca, bir otomobil bayisinin, bir müşteri tarafından araçlarını sürmek için yetkilendirilen kişilerin eylemlerinden sorumlu tutulmasını özellikle önleyen başka bir yasa daha bulunuyor.

Bu da Hawkins'in karısını ve çocuklarını zor durumda bırakıyor. Bu noktada da devreye, eğer mahkeme lehine karar verirse bayiliğin sigorta şirketinin aileye ödeme yapmasını gerektiren bir konuma getirecek bir şekilde aracın sahibini bir vekil olarak hedeflemelerini öneren avukat David Femminineo devreye giriyor. 20 Mayıs'ta bir duruşma başlayacak ve Hawkins'in ailesi 15 milyon dolar tazminat istiyor.

Konu ile ilgili bir avukatın söylediğine göre, bütün bunlar bir nevi dolambaçlı ve hatta biraz aşırı gibi görünse de, bu dava sürecinin, anahtarlarınızı bir vale park görevlisine vermeniz ve ardından o görevlinin arabanızla birini yaralaması durumunda yaşanacaklara çok benziyor. Şimdi herkes, davanın sonunda çıkacak kararı bekliyor.