Sıkı durun, Microsoft yeni Xbox oyun konsollarını her an duyurabilir

Microsoft, Xbox serisi için iki yeni sürpriz cihaz hazırlıyor olabilir ve bu cihazları bir süre sonra duyurursa şaşırmayalım. Üstelik bu kez mobil bir Xbox oyun cihazı da görebiliriz.

Sıkı durun, Microsoft yeni Xbox oyun konsollarını her an duyurabilir

Microsoft'tan sızan bilgilere göre, teknoloji devi Xbox Series X'e benzer üst düzey bir oyun konsolu ve Nintendo Switch veya Steam Deck'e benzer şekilde taşınabilir bir el oyun konsolu geliştiriyor olabilir. Üstelik bu iki oyun konsolunun 2026 yılı sonuna kadar piyasada olmasını istiyor.

Son zamanlarda, Microsoft'un Gear of War, Hellblade 2 ve Starfield dahil olmak üzere, Xbox'a özel olan bazı oyunları yakın gelecekte Sony PlayStation'da yayınlamayı planladığına dair söylentiler vardı. Bu söylentiler, Microsoft'un Xbox'a özel oyunları diğer platformlarda yayınladıktan sonra, çok fazla kişinin Xbox satın almayacağı için yakında konsol işinden çıkabileceği endişesini doğurmuştu.

Ancak sızan haberlere bakılırsa, Microsoft yakın zamanda konsol pazarından çıkmayı planlamıyor gibi görünüyor. Kısa bir süre önce Windows Central'dan Jez Corden da Microsoft'un birkaç yeni Xbox ürününün geliştirilmesine yeşil ışık yaktığını bildirmişti, bu da Microsoft'un yakın zamanda konsol pazarından ayrılmayacağını gösteriyor.

Şirket resmi bir duyuru yapana kadar kesin bir şey söylemek mümkün değil ama Microsoft'un sahibi olduğu dev oyun geliştirme imkanlarıyla Sony Playstation ekosistemindeki oyunları baştan çıkarıp çeşitli yönlendirmelerle kendi ekosistemine çekmeye çalışacağını düşünmek hiç de uçuk bir fikir değil.