Silahlı hırsızlar Pokemon Go'cuların peşinde!

Pokemon Go çılgınlığına kapılanlardan iseniz, eğlenirken hırsızlık kurbanı olabilirsiniz. İşte yaşanan ilginç olaylar!

Hırsızlar Pokemon Go'cuların peşinde!

Artırılmış gerçekliği kullanan Pokemon Go oyunu piyasaya sürüldüğünden bu yana, oyunla ilgili ilginç haberler geliyor. ABD'deki bir kadının suda Pokemon ararken cansız bir insan bedeni bulmasının ardından şimdi de polis, oyunla ilgili bir uyarıda bulundu.

ABD'nin Missouri eyaletinden polis memurları, Pazar günü Facebook sayfasında yaptıkları açıklamada bazı silahlı hırsızların Pokemon Go oyuncularını hedefine aldığını söyledi. Polis, Facebook'ta "daha çok oyuncuyu tuzağa çekmek için pokestop'a uyarı ışığı eklenebiliyor" dedi ve hırsızların muhtemelen Pokemon Go uygulamasını kullanarak oyuncuların nerede olduklarını bulduğunu söyledi.

Polis, bu tür uygulamalar kullananların gidecekleri yeri yabancılara söylemeden önce iki kez düşünmeleri gerektiğini vurguladı. Facebook'ta soruları cevaplayan polis, şüphelileri bulduğunda bir çatışma yaşandığını ve şüphelilerin isimlerinin yakında açıklanacağını söyledi.

Uzun sözün kısası, Pokemon Go eğlenceli bir oyun olsa da, konumunuzu belli etmenin ve evde olmadığınızı herkese söylemenin, hırsızlara kapıyı açmak anlamına gelebileceğini unutmayın.

Okuyucu Yorumları