Şimdi de Başlat menüsü: Microsoft, Windows 11'i reklamlarla doldurmaya kararlı

Microsoft, Windows 11'den daha fazla para kazanmanın yeni bir yöntemi olarak Başlat menüsü içinde reklam gösterme seçeneğini test etmeye başlıyor.

Şimdi de Başlat menüsü: Microsoft, Windows 11'i reklamlarla doldurmaya kararlı

Microsoft, Windows 11 Başlat menüsünü reklamlarla doldurma fikrini ciddi şekilde düşünüyor. Daha açık olmak gerekirse, menünün önerilenler bölümüne Microsoft Store'da bulabileceğiniz uygulamaların reklamlarını yerleştirmek istiyor.

Şu anda Microsoft'un, yalnızca ABD'de yaşayan ve Windows Insider üyesi kullanıcılara deneme amacıyla reklam göstereceği söyleniyor. Beta test kullanıcısı değilseniz ya da bir kuruluş tarafından yönetilen bir cihaz kullanıyorsanız reklamları şimdilik görmeyeceksiniz. Ama yeni özellik yayına girdiğinde, tüm dünyadan bol bol reklam göreceğiz gibi görünüyor.

Ancak iyi haber şu, reklamları tamamen devre dışı bırakabileceksiniz. Bunu yapmak için Ayarlar altında Kişiselleştirme'ye gitmeli ve ardından Başlangıç bölümündeki "İpuçları, uygulama promosyonları ve daha fazlası için öneriler göster" seçeneğini kapatabilirsiniz. Ama bu sadece Beta sürümünde geçerli, reklamlar betadan çıktığında onları kaldırmak mümkün olacak mı, belli değil.

Diğer tüm Microsoft deneyleri gibi, bu da hiçbir zaman daha geniş çaplı bir kullanıma ulaşmayabilir, ancak şirketin masaüstü platformlarına reklamları dahil etme geçmişi olduğu için yukarıda belirtilen adımları hatırlamak isteyebilirsiniz.

Geçtiğimiz yıl Microsoft, profil fotoğrafınıza tıkladığınızda açılan menüde OneDrive gibi hizmetleri için deneysel tanıtım spotları da yayınlamıştı. Kullanıcılardan çok büyük olumsuz tepkiler almadığı sürece Microsoft'un Windows işletim sistemini efektif bir reklam platformuna dönüştürüp milyarlarca kullanıcısını kaymağını yemek istediğinin herkes farkında.

Ancak aynı zamanda global bir Windows karşıtı tepkiden de çekindiği gerçek zira insanlar parasını ödeyip aldığı işletim sisteminde reklam görmeye ters tepkiler verebilir.