Şimdiye dek Windows XP desteğini hiç kesmeyen uygulama, sonunda pes etti

Windows XP desteğini bugün bile kesmeyen az sayıda uygulama bulmak mümkün. Ama bu uygulamalardan önemli bir tanesi için Windows XP defteri en sonunda kapanıyor.

Şimdiye dek Windows XP desteğini hiç kesmeyen uygulama, sonunda pes etti

Statcounter'ın son verilerine göre, Windows XP dünyadaki bilgisayarların yaklaşık yüzde 0,57'sinde hala yüklü. Çoğu geliştirici, Microsoft'un 2014'te desteğini kesmesinden kısa bir süre sonra Windows XP'ye uyumlu uygulama geliştirmeyi bıraktı. Dolayısıyla kullanıcılar Windows 7 veya 10'a geçmek zorunda kaldı. Ancak hala Windows XP'de çalışmaya ve güncelleme almaya devam eden bazı uygulamalar var. Bunlardan biri de MSI Afterburner. Ama görünüşe bakılırsa o da emektar Windows XP'yi terk ediyor.

Yıllar önce pek çok uygulama Windows XP desteğini kesmiş olsa da, MSI Afterburner eski işletim sistemini desteklemeye devam etti. Ancak bu isteyerek yapılan bir şey değildi, zira XP desteği Afterburner'ın 2008 Visual C++ derleyicisini kullanmasından kaynaklanıyordu. Ancak son güncellemeyle Afterburner, XP'yi desteklemeyen 2022 Visual C++ derleyicisine geçiş yaptı.

Yeni güncelleme Afterburner’a birkaç yeni özellik ekliyor ve ayrıca Afterburner’ın belirli işlevler için kullandığı RivaTuner İstatistik Sunucusunun en son sürümünü de paketliyor. Afterburner’ın öne çıkan iki özelliği, RX 7800 XT için voltaj kontrolü ve yakında çıkacak Nvidia GPU'lar için PCI Aygıt Kimliklerinin eklenmesi -ki bu çoğunlukla uyumluluk amaçlı.

Bununla birlikte, Windows XP kullanıcıları için elbette dünyanın sonu değil. Kullanıcılar, GeForce FX 5900, ATI Radeon 9000 ve pek çok grafik kartını overclock etmek ve izlemek için önceki MSI Afterburner sürümlerini hala kullanabiliyor.