Sisteminizi bu hack araçlarıyla test edin!

Ağınızın güvenliğini test edebileceğiniz ücretsiz hack araçlarıyla tanışmaya hazırlanın!

Ağınız ne kadar güvenli?

Ev ağınızın güvenliğini gerçek hayatta evinizin güvenliğine benzetebiliriz. Hırsızların evinize giremeyeceğinden çoğu zaman yüzde 100 emin olamasanız da, temel birkaç önlem alarak hırsızlık olasılığını önemli ölçüde düşürebilirsiniz. Benzer biçimde neredeyse hiçbir sistemi hack olaylarına karşı yüzde 100 güvenli hale getirmek mümkün olmasa da, sunucularda ve ağlarda gerekli önlemleri alarak onları saldırılara karşı çok daha dayanıklı bir hale getirebilirsiniz.

Nmap

İsmi "Network Mapper"ın kısaltılmışı olan Nmap, Linux, Windows ve Mac OS X'te çalışabilen ücretsiz bir araç. Ham IP paketlerini kullanarak ağ yapılandırması hakkında birçok veri elde edebilen Nmap, ağdaki bilgisayarları, sunulan hizmetleri, kullanılan işletim sistemlerini ve kullanımdaki güvenlik duvarı türlerini algılayabiliyor.

Nessus

Nessus yakın zamanda kapalı kaynak kodlu bir program haline gelmiş olsa da, ev kullanıcıları için halen ücretsiz sunulmakta. Dünyanın en popüler açık tarayıcısı olduğu söylenen araç, dünya çapında 75.000 firmadan fazlası tarafından kullanılıyor.

Bu hack araçlarıyla sisteminizi test edin!

Bu hack araçlarıyla sisteminizi test edin!

Aracın taradığı açıkların başında, yanlış yapılandırma, parolaları değiştirmeme, sık kullanılan parolaları kullanma gibi nedenlerle hacker'ların uzaktan sisteminize erişmesine ve onu kontrol etmesine olanak tanıyan açıklar bulunuyor.

Cain and Abel, Ettercap ve diğerleri

Cain and Abel, Ettercap ve diğerleri

Cain and Abel

Kendisini Windows için parola kurtarma aracı olarak tanımlayan Cain and Abel, aslında bundan çok daha fazlasını yapabiliyor. Parolaları, şifreli parolaları kırmak, VoIP görüşmelerini kaydetmek, kaybettiğiniz kablosuz ağ anahtarlarını kurtarmak için ağ trafiğini izleyip yakalayabiliyor. Cain and Abel'in parola kurtarma araçları oldukça güçlü, ancak onu kullanarak kendi parolalarınızın ne kadar güçlü olduğunu da test edebilirsiniz.

Ettercap

Önde gelen tüm işletim sistemleriyle çalışan Ettercap, LAN üzerinde man-in-the-middle saldırıları düzenlemeye yönelik kapsamlı bir araç. Ettercap, canlı bağlantıları "koklayabiliyor" ve içerikleri gerçek zamanlı izlemenize izin veriyor.

Nikto2

Nikto2, web sunucularını 6.700 tehlikeli dosya ve programa karşı tarayabilen bir tarama yazılımı. Eski sürüm yazılımları kullanan sunucuları algılayabilen Nikto2, birden çok index dosyası gibi çeşitli yapılandırma sorunlarını da tespit edebiliyor. Hacker'lar son dönemde web sunucularının açıklarına yoğunlaştığından, Nikto gibi araçların sunduğu testleri yapmakta fayda var.

Wireshark

Wireshark, Windows, Mac OS X ve Linux'ta çalışan bir paket analiz aracı. İlk sürümü 1998'de yayınlanan program, birçok sektörde standart halini almış durumda. Birçok ödülü bulunan Wireshark, kullanıcıların ağınızda ne yaptıklarını kolayca görmenizi, kaynağını bilmediğiniz trafiği tanımlamanızı sağlıyor.

Wireshark, ağ bağlantısını gerçek zamanlı izleyebildiği gibi, daha önceden yakalanmış paketleri de izlemenize izin veriyor.

Okuyucu Yorumları