Sivrisinek ısırığı neden kaşındırır? Sivrisinek ısırığı kaşıntısına ne iyi gelir?

Sivrisinek ısırıkları can sıkıcıdır. Peki, sivrisinek ısırığı neden kaşındırır ve bu kaşıntı nasıl geçer? Sivrisinek ısırığı kaşıntısına ne iyi gelir? Bu makalede özellikle sıcak günlerde yanıtı çok aranan bu iki sorunun yanıtına bakıyoruz.

Sivrisinek ısırığı neden kaşındırır?

Çoğu sivrisinek ısırığı, gece siz uyurken meydana gelir. Ertesi sabah ise kollarınızda ve bacaklarınızda kabarmış, kızarmış ve kaşınan çok sayıda nokta görebilirsiniz. Olası bir bir iltihabı önlemek ve kaşıntıyı durdurmak için eczaneden alabileceğiniz merhemlerin yanı sıra evde kullanılabilecek doğal öneriler de var. İşte hem sivrisinek ısırığı neden kaşındırır hem de sivrisinek ısırığı kaşıntısına ne iyi gelir sorularının yanıtları: (Sivrisinek neden bazı insanları daha çok ısırır? yazısı da ilginizi çekebilir)

SİVRİSİNEK ISIRIĞI NEDEN KAŞINDIRIR?

Peki, sivrisinek ısırığı neden kaşındırır? Çünkü bir sivrisinek, ısırdığında kan emmek için hortumunu kullanarak derinizi deler. Sivrisinek beslenirken cildinize tükürük enjekte eder. Ve bu salgısı bir yandan kanın pıhtılaşmasını engellerken diğer yandan da genellikle sizden kan alınırken fark etmememizi sağlar. Vücudunuz da salyaya tepki vererek şişlik ve kaşıntıya neden olur. Çünkü, vücudun bağışıklık sistemi, histamin salgılayarak yabancı proteinlere karşı kendini korur. Bazı insanlar ısırıklara karşı daha hafif bir tepki verir. Bazı bünyelerde şişlik, ağrı ve kızarıklık oluşabilir.

SİVRİSİNEK ISIRIĞINA KARŞI NE YAPILABİLİR?

Isırılan yerde alışılmadık şekilde kırmızı ve büyük bir alan oluşuyorsa doktora görünmek gerekir. Amerikan Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri sivrisinek ısırığına karşı şu önerilerde bulunuyor:

  • Bölgeyi sabun ve suyla yıkayın.

  • Şişliği ve kaşıntıyı azaltmak için 10 dakika buz torbası uygulayın.

  • Kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olabilecek kabartma tozu ve su karışımı uygulayın. 1 yemek kaşığı karbonatı macun kıvamına gelecek kadar suyla karıştırın ve sivrisinek ısırığına uygulayın. 10 dakika bekleyin ve yıkayın.

  • Isırıkları kaşımayın. Enfekte olabilirler. Enfekte bir ısırık kırmızı görünebilir, sıcak hissettirebilir veya ısırığın dışına kırmızı bir çizgi yayılabilir.

  • Belirtiler kötüleşirse bir sağlık uzmanına görünün.

SİVRİSİNEK ISIRIĞI KAŞINTISINA NE İYİ GELİR?

Peki, sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer? Chip.de kaşıntı giderecek merhemlerin yanı sıra sivrisinek ısırığı kaşıntısını giderebilecek bazı doğal yöntemleri şöyle sıralıyor:

  • Soğan: Soğan sivrisinek ısırıklarına iyi gelebilir. Bir soğanı kesin ve yarısını ısırılan yerin üzerine koyun. Soğan, sokmayı dezenfekte eden ve kaşıntıyı gideren kükürt içerir. Birkaç dakika bastırın.

  • Tükürük: Tükürük antihistaminikler ve ağrı kesiciler içerir. Isırığı tükürükle tedavi etmek kaşıntıyı giderecektir.

  • Bal: Bal, doğal bir iyileştirici etki ve bir çeşit bitkisel antibiyotik içerir.

  • Kabartma tozu: Kabartma tozu sivrisinek ısırıklarınızın daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir. Biraz karbonatı ılık suyla karıştırıp sivrisinek ısırıklarına uygulayabilirsiniz. Kaşıntı geçecektir.

  • Muz kabuğu: Muzların magnezyum oranı yüksektir ayrıca sivrisinek ısırıklarında size yardımcı olabilecek başka maddeler de içerir. Muz kabuğunun içini ısırık bölgesine yerleştirin, hafifçe ileri geri ovalayın.

  • Buz: Buz kaşıntıyı durdurmak için çok iyidir. Sivrisinek ısırığınızın üzerine bir buz küpü koyun ve hafifçe ovalayın.