iPhone 15'in kutusundan çıkacak renkli ve örgülü USB-C kabloları ilk kez göründü

iPhone 15'in lansmanına çok az bir vakit kala, sızıntılar gelmeye devam ediyor. Yeni bir sızıntıya göre, yeni iPhone modelleriyle birlikte kutudan örgülü, kasa rengiyle uyumlu USB-C kabloları çıkabilir.

iPhone 15'in renkli ve örgülü USB-C kabloları ilk kez göründü

iPhone 15 lansmanı yaklaştı ve muhtemelen yaklaşmakta olan dört telefon hakkında bilinmesi gereken pek çok şeyi biliyoruz. iPhone 15 Pro Max adının Ultra ile değişeceği iddiası gibi son dakika söylentileri de gelmeye devam ediyor. Şimdi de yeni iPhone modelleriyle birlikte kutuda gönderilebileceği iddia edilen örgülü, kasa rengiyle uyumlu USB-C kablolarını gösteren bir sızıntı da ortaya çıktı.

Varsayılan iPhone kauçuk kabloları sürekli olarak bozuluyor ve geçmişte hepimiz bu sorunla uğraşmak zorunda kaldık. En kolay çözüm yenilerini satın almak. Öte yandan örgülü kablolar genellikle çok daha uzun ömürlü oluyor. Elbette onlar da kopabiliyor ama kesinlikle daha dayanıklı.

Apple zaten MacBook Air ve MacBook Pro modelleriyle bu örgülü şarj kablolarından satıyor. Apple Watch Ultra da aynı şarj kablosuna sahip. Ve önceki yıllarda iPhone'un kendi örgülü kablolarıyla geleceğini iddia eden söylentiler gördük.

Son olarak iPhone 15 örgülü kablo söylentileri ortaya çıktı. Her şey Twitter kullanıcısı Majin Bu'nun iPhone 15 için USB-C'den USB-C'ye kablo olduğu iddia edilen görüntüleri göstermesiyle başladı. Kablolar, yaklaşmakta olan iPhone 15 modellerine uygun olduğu düşünülen çeşitli renklerde karşımıza çıkıyor. Ancak kullanıcı, fotoğrafların kaynağı için güvence veremeyeceğini söyledi.

Bunun ardından MacRumors, iPhone 15 ve 15 Plus varyantları için örgülü USB-C kablolarının tasarım doğrulama testi (DVT) örneklerine erişimi olduğu bildirilen farklı bir Twitter kullanıcısının görüntülerini buldu. MacRumors'a konuşan kişi kabloların beyaz, siyah, sarı, mor ve turuncu (pembe) renk seçenekleriyle geleceğini söyledi. Bunlar, birlikte gönderilecekleri iPhone 15 varyantlarının renkleriyle eşleşebilir.

Eğer bu kablolar gerçekse, Apple'ın iPhone için örgülü kablolara geçişini işaret ediyor. Gelecek modellerde de aynı tip kabloların kullanılması bekleniyor. Ve bunlar USB-C kablolar olduğu için sahip olabileceğiniz tüm USB-C aygıtlarla çalışacaktır.

Renk uyumu konusunda iPhone 15 Pro'nun da aynı stratejiyi izlemesini bekliyoruz. Apple'ın iPhone 15 serisini 12 Eylül'de tanıtacağı bildiriliyor. İşte o zaman iPhone 15'in kutusundan ne çıkacağını kesin olarak öğreneceğiz.