SmartWatch 3'ü ön incelememize tabi tuttuk!

Sony'nin Android Wear'lı yeni akıllı saati SmartWatch 3'ü yerinde inceledik!

SmartWatch 3'ü denedik!

Akıllı saatlerde kendi sistemine yoğunlaşan Sony, yeni saati Smartwatch 3'te Android Wear'a geçiş yaparak bizleri şaşırttı. Firmanın bu hamlesinin yerinde olduğunu söylemek mümkün, zira Smartwatch 3, Android Wear kullanan en güçlü, şarjı kolay ve eksiksiz saatlerden.

Android Wear'lı saatlerin sunduklarının birbirine çok benzediği bir gerçek. Ancak bu konuda Sony'nin ve diğer üreticilerin yapabileceği çok fazla şey yok.

SmartWatch 3'ü ön incelememize tabi tuttuk!

Yine de Sony, donanım konusunda çok çalışmış ve yenilikçi birkaç fikir ortaya çıkarmış. Örneğin Smartwatch 3, microUSB portu üzerinden şarj olabilen tek akıllı saat. Yeni özel şarj adaptörünüzü kaybettiğinizde, pilin ne zaman biteceğini hesaplamanıza gerek kalmıyor.

Sony, saatin pilinin tek şarjla 2-5 gün gittiğini söylüyor ancak bu rakamlar bize açıkçası abartılı geldi. Çoğu akıllı saat, şarj edilmeden bir günden fazlasını çıkaramıyor. Yine de 320 x 320 çözünürlüklü 1.6 inç ekran, pile iyi davranıyor olsa gerek.

Smartwatch 3'ün şaşırtan ek özelliği ve fazlası

Smartwatch 3'ün şaşırtan ek özelliği ve fazlası

Smartwatch 3'e eklenen önemli özelliklerden biri, GPS. Bu özellik sayesinde navigasyon uygulamalarından fitness uygulamalarına her yerde çok daha keskin konum bilgileri sağlayabilirsiniz.

Smartwatch 3'ün ilginç bir özelliği, saatin aslında kare bir bloktan oluşması ve kayışın ortasındaki çerçeveden çıkabilmesi. Sony, bunun saati başka cihazlarla kullanabilmek için olduğunu söylüyor ancak detayları bizlerle paylaşmıyor.

Dört çekirdekli işlemci, 512MB RAM ve 4GB depolama alanı ile gelen saatin donanımı oldukça güçlü. Bununla birlikte 300 dolarlık fiyat biçilen Sony Smartwatch 3, pahalı bir saat.

SmartWatch 3'ü ön incelememize tabi tuttuk!

Saatin Sony'nin Walkman uygulamasıyla geldiğini, bunun yanında üzerindeki IR portu sayesinde TV'nize uzaktan kumanda edebildiğini söyleyelim.

SmartWatch 3'ü ön incelememize tabi tuttuk!

İlk kararımız ise

Sony Smartwatch 3'ün Android Wear kullanan en iyi saatlerden biri olduğundan şüphe yok. Sony'nin sunduğu ek özellikler ve GPS özelliği, onu iyi bir seçenek haline getiriyor.

IFA'dan en güncel haberleri, tüm son dakika gelişmelerini, özel IFA 2014 sayfamızda bulabilirsiniz. Bizi takipte kalın!

Okuyucu Yorumları