Amiral gemisi telefonların yeni işlemcisi Snapdragon 8 Gen 2'nin çekirdek yapısı farklı olacak

Qualcomm’un bir sonraki amiral gemisi seviyesi işlemcisi olacak olan Snapdragon 8 Gen 2'nin teknik detayları sızdı. Çekirdek yapısı, önceki işlemcilerden farklı olacak gibi görünüyor.

Snapdragon 8 Gen 2 çekirdekleri çok farklı olacak

Qualcomm, kısa bir süre önce Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisinin geliştirilmiş versiyonu olan Snapdragon 8+ Gen 1’i tanıtmıştı. Performans konusunda önemli iyileştirmelere ev sahipliği yapan bu işlemcinin ardından ise şirketin bir sonraki amiral gemisi olacak Snapdragon 8 Gen 2 hakkında söylentiler ortaya çıkmıştı. Şimdi ise yeni işlemci hakkında daha fazla detay ortaya çıktı.

Snapdragon 8 Gen 2, 2023 yılında amiral gemisi akıllı telefonlara güç sağlayacak. Çin’in sosyal medya ağında paylaşılan bilgilere göre Snapdragon 8 Gen 2, 4nm fabrikasyon sürecinin eseri olarak geliştiriliyor. Selef modele göre çekirdek yapısında değişikliğe gidilecek olan yeni işlemcinin, 1+2+2+3 çekirdek dizilimini kullanacağı iddia ediliyor.

Buna göre Snapdragon 8 Gen 2’in çekirdek yapısı şu şekilde olacak: 1 adet ARM Cortex-X3, 2 adet ARM Cortex-A720, 2 adet Cortex-A710 ve 3 adet Cortex-A510.

Elbette bu bilgiler şimdilik Qualcomm tarafından onaylanmış değil. Ancak muhtemelen yeni işlemci tanıtıldığında farklı bir senaryo ile karşılaşmayacağız. Bu arada Snapdragon 8 Gen 2’nin ilk olarak Galaxy S23 serisiyle piyasaya adım atacağına yönelik sızıntılar da mevcut. Bekleyip göreceğiz.