Solar Orbiter, Dev Güneş Fırtınasını İşte Böyle Kaydetti!

ESA/NASA tarafından işletilen Solar Orbiter uydusu, Güneş'in çevresinde dönerken devasa boyutlu bir Güneş fırtınasını görüntüledi

Dev bir Güneş fırtınası kaydedildi

Güneşimiz geçtiğimiz hafta epey sinirli bir dönem geçirdi. Salı günü yaşanan büyük Güneş patlaması, Güneş'in çevresinde dönmekte olan bir sonda tarafından kaydedildi. NASA ve ESA ortaklığı ile işletilen Solar Orbiter görevi ile çekilen görüntüler NASA tarafından yayınlandı. Olay, "şimdiye kadar gözlemlenmiş en büyük Güneş patlaması" olarak nitelendiriliyor.

Patlamayı gösteren video (aşağıdan izleyebilirsiniz) Solar Orbiter ve Güneş'i izleyen başka bir uzay aracı olan Solar and Heliospheric Observatory tarafından çekilmiş olan görüntülerin birleştirilmesi ile oluşturuldu. Videoda patlamanın ne kadar büyük olduğu açıkça görülüyor.

ESA, bu özel patlamanın uzaya milyonlarca kilometre yayıldığını söyleyerek, "Güneş patlamaları, Güneş yüzeyinin üzerinde yoğun güneş plazması konsantrasyonları oluşturan, bazen kavisli döngüler şeklini alan, karışık manyetik alan çizgilerinden oluşan büyük yapılardır" şeklinde bir açıklama getirdi.

Okuyucu Yorumları