Son çeyrekte sadece 1,2 milyon Lumia satıldı!

Microsoft'un Windows Phone satışları, hızla düşmeye devam ediyor! İşte son rakamlar...

Lumia; bir kez daha "çakıldı"

Microsoft geçen hafta son finansal rakamlarını (2016 mali yılının dördüncü çeyreği) açıklamış, raporda Office'in, bulut işinin ve Surface'in kayda değer büyüme gösterdiği gözlenmişti. Ancak telefon bölümünde beklenen yine gerçekleşmiş, bölüm önceki yıla göre yüzde 71 geriye düşmüştü.

İlk açıklamada Microsoft dördüncü çeyrek satışlarından bahsetmemişti. Firmanın 2015 mali yılsonu için SEC'e yolladığı 8-K formunda kaç telefon sattığı yer almış, ancak 2016 raporunda bu detaylar yer almamıştı. Firmanın şimdi SEC'e yolladığı 10K formunda ise son çeyrekte kaç telefon sattığı bilgisi yer aldı.

Belgeler, Microsoft'un çeyrek boyunca 13,8 milyon Lumia telefon sattığını gösteriyor. Rapor, firmanın birinci çeyrekte 5,8 milyon, ikinci çeyrekte 4,5 milyon, üçüncü çeyrekte ise 2,3 milyon telefon sattığını da söylüyor. Bu Microsoft'un son çeyrekte sadece 1,2 milyon Lumia sattığı, satışların önceki çeyreğe göre neredeyse yüzde 50 gerilediği anlamına geliyor.

Microsoft'un donanım ortakları da dahil edildiğinde çeyrek boyunca satılan Windows Phone miktarının bunun çok üzerinde olduğu sanılmıyor. Firma, 2016 mali yılında sattığı 13,8 milyon Lumia'nın yanında 75,5 milyon akıllı olmayan telefon sattı. ABD merkezli firma, bir önceki sene 36,8 milyon Lumia ve 126,8 milyon standart telefon satmıştı.

Okuyucu Yorumları