Son zamanların en büyük sürprizini yapan uygulama, Aralık ayı performansıyla Threads oldu

Meta'nın X'e karşı yayınladığı metin tabanlı sosyal medya platformu Threads'in aylık aktif kullanıcı sayısının ani bir sıçramaya sahne olduğu açıklandı. Uygulamanın indirilme sayıları da Aralık ayında adeta uçuşa geçmiş gibi görünüyor.

Son zamanların en büyük sürprizini yapan uygulama o oldu

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Threads‘in aylık aktif kullanıcı sayısının 130 milyonu aştığını açıkladı. Zuckerberg’in açıklamalarına göre Threads hızlı bir büyüme sürecine girmiş durumda.

Zuckerberg, Threads’in istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü ve uygulamanın hızla popülerlik kazandığını belirtti. Bir önceki çeyrekte de Threads’e olan güvenini dile getiren CEO, uygulamanın birkaç yıl içinde 1 milyar kullanıcıya ulaşma potansiyelinin yüksek olduğunu ifade etmişti. O dönemde Threads'in aylık aktif kullanıcı sayısı 100 milyon civarındaydı.

Bu arada Threads’in Aralık ayındaki indirme artışı da dikkat çekiyor. Meta’nın Threads’i tanıtması ve Facebook kullanıcılarına yönelik viral paylaşımları, uygulamanın dünya çapında en çok indirilen uygulamalardan biri olmasına yol açtı.

Son haftalarda Threads'in oldukça ilgi çekmeye başladığı yukarıdaki tabloda da açıkça görülüyor. Appfigures, Instagram'ın sahip olduğu uygulamanın Aralık ayında indirilme sayısını üçe katlayarak Apple App Store ve Google Play toplamı göz önüne alındığında en çok indirilen 6. uygulama haline geldiğini açıkladı. Yeniden markalaşma mücadelesi veren X ise 36. sırada yer kaldı.